vrijdag 25 oktober 2013

HET SCHOONSPUITEN DER MUREN GAAT DOOR

Ik heb geen idee of de gemeente Groningen een abonnement bij een hoge drukspuit-bedrijf heeft lopen, of dat ze de 'mannetjes' op afroep laten aanrukken. Maar bij mijn weten komt hier, onderdoorgang bij de Wibena-rotonde, om de haverklap een spuitploeg voorbij om de pilaren van graffiti en behangplaksel/posters te ontdoen.
Het is een beroepsgroep die het een beetje van vandalen moet hebben, hoe meer troep op de muren hoe meer werk. Net als glaszetbedrijven, zullen die op nieuwjaarsdag niet heimelijk in hun sas zijn met met veel glasschade i.v.m. de jaarwisseling?
Het mechanisme van vraag en aanbod kan fraude in de hand werken. Waarom als schoonspuiter zelf niet even met een viltstift in de hand door de wijk schuimen om de nodige objecten te bekliederen? Een beetje eigen werkverschaffing creëren is toch niet verkeerd. Nee, dat zal de man die u op de foto bezig ziet vast niet doen, het staat los van zijn activiteiten
Maar op internet circuleert een verhaal over een glaszetter die met een stel compagnons rondtrok om ruiten in te gooien. Dit om de eigen omzet te vergroten. Het is wel een idee, als je fietsenmaker bent gooi je punaises en spijkers op straat. De wasstraateigenaar gaat auto's besmeuren en een beveiligingsbedrijf forceert deuren.
Nee, het zijn geen eigen criminele spinsels, lees hier.

Geen opmerkingen: