woensdag 2 oktober 2013

GRANAAT GEVONDEN IN GROENE HART BEIJUMTwee spelende schoolkinderen hebben vanmiddag tegenover basisschool De Beijumkorf, in het Groene Hart van de wijk, een granaat gevonden. De kinderen vertrouwden het zaakje niet en lichtten hun moeder in, die vervolgens de politie waarschuwde. Op de foto ziet u twee agenten de wacht houden totdat de Explosieven Opruimingsdienst vanuit Den Helder is gearriveerd. Toevalligerwijs stuurde lezer Koos gisteren een foto waarop de locatie is te zien. Zie het blogbericht van vanochtend over het Groene Hart. In de loop van de avond een video. 
Update 17.33 uur. er gaat een verhaal dat de granaat met het zand dat uit zee afkomstig is is meegekomen. (Zie blogbericht vanochtend)
Update: 18.08 uur; Boven ziet u de twee kinderen die de granaat vonden en alarm sloegen. Op de rechter foto, Mister 112Groningen himself, Martin Nuver was ook aanwezig. Op de linker foto is te zien dat twee agenten de granaat bewaken.
Update 18:38 uur; de granaat wordt in Kardinge tot ontploffing gebracht. Het was een echte..
Update 18:54 uur; het explosief stond op scherp...Des te meer, wat hebben de meiden verantwoord gehandeld.
Bekijk de video, foto's van het opruimen van de granaat door de Explosieven Opruimingsdienst zijn welkom op Beijumnieuws@online.nl
Update 22:10 uur; moeder van een der kinderen stuurde de granaat op. Zie foto onder. Erg verstandig dat er een foto van is gemaakt. Aanraken had gruwelijke consequenties kunnen hebben.... 

3 opmerkingen:

Anoniem zei

top dames! jullie hebben het super gehandeld!

Anoniem zei

En dan te bedenken dat de granaat op scherp stond, je moet er niet aan denken brrr

Kees Huizenga zei

Zie verder:

https://twitter.com/Beijumnieuws/status/385476907829309440/photo/1

en

http://www.oogtv.nl/2013/10/spelende-kinderen-vinden-handgranaat/


Het is een superwonder dat deze handgranaat uit WO II, die op scherp stond, niet tijdens het vervoer van het zeezand ontploft is. Of bij de storting van het zand in Beijum. Hoe kan dat?

Heel slim dat de kinderen onmiddellijk een foto hebben genomen en hun moeder hebben gewaarschuwd.