maandag 14 oktober 2013

KASTANJES ZOEKEN VOOR EEN HERFSTSTUKJE

De herfst moet nog steeds echt op gang komen, in de groenste wijk van de stad Groningen kleuren de bomen nog hoofdzakelijk groen. Maar het verkleuren en vallen der bladeren zet zich langzamerhand voort. De foto die u rechts ziet is eergistermiddag gemaakt. De -gedeeltelijk zieke- kastanjebomen langs het Heerdenpad laten niet alleen bruine bladeren los, en die talrijk op de grond liggend zijn te zien, maar ook datgene waar ze hun naam aan te danken hebben. 

Er liepen kinderen naar kastanjes te zoeken, maar m'n oog viel op de vrouw die u met een met kastanjes gevulde hand naar haar fietstas ziet lopen. Zou dat een moeder zijn die een voorraadje bruine jongens voor haar kinderen aan het aanleggen was? Wat kan een mens toch in vooropgestelde en onterechte kaders denken: "Nee hoor, ik woon op mezelf en ik vind het leuk om een herfststukje voor mezelf voor in m'n woonkamer te maken." Goed idee van de in De Hunze woonachtige mevrouw, waarom zou je de herfst, de natuur, niet een beetje in huis halen? Het is sfeervol, het kost niks en het kan voldoening geven om een eigen kunstwerkje in elkaar te flansen.

Een herfststukje. De tijd vliegt, na de herfst dient zich zoals altijd weer de winter aan, over twee maanden wordt het weer tijd om een kerststukje te maken.

Geen opmerkingen: