woensdag 2 oktober 2013

PLEIN OOST OP DE SCHOP (12)

Het zonnige weertype van de laatste dagen trekt geen extra bezoekers naar Plein Oost. Geen wonder, de topattractie, de waterfonteinen, is al een paar dagen achtereen afgesloten. Ondergetekende was even in de veronderstelling dat de mensen die op het plein in de grond aan het graven zijn aan het grappen waren. Zie ook aflevering 11 uit deze lopende serie, waarin  wordt gegraven omdat er in december een kerstboom in de grond zal worden gepoot. Nou ja, gepoot, de feestboom komt op het ijzeren ding dat op de rechter foto is te zien te staan.

Op de bovenste foto is op de voorgrond te zien waar de boom zal komen te staan. Daar waar het gat wordt gegraven. De mensen die op dezelfde foto rechts straatstenen aan het terugleggen zijn, zullen de waarheid dan ook wel spreken als ze zeggen: "We hebben hier elektriciteit onder de grond aangelegd zodat de kerstboom kan branden." De lezer denkt wellicht: dat heb je ons toch al verteld? Dat klopt, maar ondergetekende geloofde het niet wat de arbeiders vertelden, hij dacht dat ze zaten te ouwehoeren.

Maar het is echt zo, de kerstboom zal vanaf de plek waar hij normaal gesproken altijd stond worden verplaatst naar de westkant van het plein.
Een mooie bijkomstigheid is dat de boom straks zelfs vanaf de Emingaheerd zal zijn te zien. Rijdend op de wijkring zie je dan als je de Claremaheerd inkijkt de boom achter op Plein Oost staan. Dat is toch wel een vondst, iedereen kan dan zien: dáár moet je zijn voor de gezelligheid, de sfeer en de feestvreugde.

Als het goed gaat staan medio december ook reeds bloembakken in de Claremaheerd opgesteld. Voor het café Biljart.
Nee, en ondergetekende valt in herhaling, je kunt niet zeggen dat niet alles uit de kast wordt getrokken om Plein Oost een vrolijker uitstraling te geven. Tijdens tropische dagen en rond de kerstdagen zal het helemaal feest worden in de huiskamer van Beijum.
(Vanmiddag tegen 14 uur is het plein weer vrijgegeven)

1 opmerking:

Anoniem zei

Ik was dan ook zwaar teleurgesteld toen ik vanmiddag een kijkje wilde gaan nemen op het waterplein, niets te zien dan werkende mannen, maar nergens een topattractie. En ik had nog wel een vrije middag!

Ada