woensdag 9 oktober 2013

WEER NAAR SPORTCENTRUM KARDINGE


 Beijumers die via het Koerspad naar Sportcentrum Kardinge fietsen om te gaan schaatsen of zwemmen, zijn sinds de heropening ervan - 1 oktober jl- sneller op de plek van bestemming. Zie de bovenste foto, de afstand tussen de geparkeerde fiets en de ingang van het Sportpaleis bedroeg voor de renovatie ongeveer 300 meter, nu ongeveer nog maar 25 meter (de foto is vanuit de ingangspoort genomen). 

Buiten het Kardinge- terrein is de weg naar de ingang ook ingekort. Zie de onderste foto, de nieuwe ingang ligt ongeveer 150 meter oostelijker i.v.g met  de oorspronkelijke ingang. De vorige ingang lag op dát punt waar de schuin lopende gevel die naar rechts loopt, nog steeds de onderste foto, de doorgaande weg raakt waarop de fotograaf stond. En dus is dat 150 meter westelijker.

Dan binnen. De linker foto die u ziet is vanaf dezelfde plek genomen als van de foto boven, dit na een 180 graden draai. De grote hal met balies is niet meer, u ziet het nieuwe verkooppunt van tickets en zwembandjes op een kruispunt van 'wegen' staan.
Ondergetekende ging nog even bij  het 25-meterbad en bij de golfzwembad kijken, hij zag hier geen veranderingen i.v.g met  de oorspronkelijke staat( twee maanden geleden).
Ook de schaatsbaan lag er ouderwets vertrouwd bij, zie foto rechts.

De sportieve Beijumers kunnen weer naar hartenlust sporten in Sportcentrum Kardinge. Zwemmen en schaatsen zijn de hoofdingrediënten van Kardinge. Lekker bewegen. En zoals gezegd, om er te komen hoeft er vanaf 1 oktober jongstleden minder te worden bewogen.
.

Geen opmerkingen: