dinsdag 15 oktober 2013

SENIOREN AAN DE WANDEL

Het woord bejaarden is helemaal uit, tegenwoordig spreken we liever van senioren. Bejaarden klinkt zo geranium-achtig, het woord senioren herbergt meer spirit, levenslust en toekomst in zich. Bekijk de foto. Hoezo bejaarden? Ik weet niet hoe het de lezer vergaat, maar ik zie senioren met de genoemde spirit, levenslust en toekomst als houding en uitstraling.
Beijum telt drie woonmogelijkheden voor senioren. De Bunnemastee op Beijum West, en de Amkemaflat en het Munsterhoes bij Plein Oost. De blogger is van plan om de komende weken vaker een bezoekje te brengen aan en in genoemde wooncomplexen. Hoe gaat het met de senioren in de wijk? Kunnen ze een beetje met elkaar opschieten, of valt dat tegen? Zijn ze een beetje tevreden en gelukkig in Beijum? Worden er genoeg leuke activiteiten voor ze georganiseerd?

De bovenste twee stellen zijn zo te zien dik tevreden. Rechts herkent de trouwe lezer Henk en Gré uit de Bunnemastee. Ze beleven een hechte vriendschap op latere leeftijd. Naast hen loopt en zit een ander bevriend paar, ook woonachtig in de Bunnemastee. De namen zijn me niet bekend, maar wel ligt er een uitnodiging om hun beiden ook eens te komen interviewen. De lezer houdt dat nog tegoed. Zo te zien, zie nogmaals de foto, is het niet verkeerd om oud(er) te worden in Beijum.
(Foto afgelopen zaterdag gemaakt)

1 opmerking:

Anoniem zei

Prachtig Johan !
Fijn dat je deze vriendschappen onder de aandacht brengt .
Elkaar een beetje helpen en lief voor elkaar zijn scheelt al zoveel .