donderdag 17 oktober 2013

BLOGGEN MET AFRIKAANSE THEE

Een groot gedeelte van de blogberichten op Beijumnieuws zijn geschreven met een kopje Sisline- of of Wojothee bij de hand. Wat een verfrissende en lekkere thee. En nog gezond ook. De theesoorten worden nog altijd geïmporteerd door Beijumse Ingeborg Koorn. Ze verkoopt het aan huis.
Zie ook nog eens dit blogbericht waar achterliggende informatie over de West Afrikaanse theesoorten wordt beschreven (inclusief video). De thee is een bush-tea; het is een in het wild groeiende plant die voorkomt in West Afrika. De naam Sisline is afgeleid van de Madinkanaam Sisline Nyamo. De Madinka stam is de grootste in West-Afrika. De Afrikanen noemen hun thee ook wel Healer Herb omdat het zo'n gezonde werking.

Ideaal, als de thee op is kun je zo even per fiets of lopend een nieuwe voorraad ophalen. Zie ook de site van Koorn: http://www.sisline-thee.nl/index.html En bovenstaande foto.
Een beetje reclame voor het goede doel erachter mag wel, Beijumers, als u lekkere en gezonde thee wil....
Tot nu toe zijn er vele vrouwen die er extra inkomsten uit halen omdat er veel meer bij ze afgenomen wordt. Inmiddels is er een Return To Sender bedrijfje ontstaan met de Afrikaanse familie waar ik de directe contacten mee onderhoud.
De naam hiervan is Kassenko Produkten. Een samenvoeging van mijn achternaam en die van hen.

1 opmerking:

Anoniem zei

Wat een leuk initiatief !
Ga het met Sinterklaas cadeau geven .
Met of zonder zwarte piet .