dinsdag 15 oktober 2013

POMPOEN PEUTEREN IN DE HERFSTVAKANTIE

(Ingezonden, inclusief rechter foto)
Peuter een pompoen en maak een mooie lantaarn!

Op dinsdag 22 en woensdag 23 oktober kunnen kinderen vanaf 6 jaar weer pompoenpeuteren op kinderwerktuin Beijum. Van 13.30 uur tot 15.00 uur kunnen ze de pompoenen van de tuin omtoveren tot mooie lantaarns!

Kinderwerktuin Beijum heeft al haar pompoenen geoogst. Ze liggen klaar om omgetoverd te worden tot mooie lantaarns! Eerst moet het vruchtvlees en de pitten worden verwijderd. Daarna kunnen er allerlei figuurtjes uit worden gesneden. Een waxinelichtje of ander lampje erin en klaar is de lamp! Van het vruchtvlees maak je lekkere soep of pastasaus.

Gepimpte pompoenen
Kinderen vanaf 6 jaar zijn van harte welkom. Vanwege de aard van de activiteit is het fijn als kinderen tot 10 jaar door een volwassene worden begeleid. Uiteraard nemen ze hun ‘gepimpte’ pompoen mee naar huis! De kosten zijn 2 euro per persoon; de begeleider heeft vrij toegang.

Kinderwerktuin
De kinderwerktuin is onderdeel van de afdeling voor Natuur en Duurzaamheideducatie van de gemeente Groningen. Op de tuin wordt ‘de groene leerlijn’ gegeven aan leerlingen van het basisonderwijs:  lessen die de fundamenten bieden om de omringende natuur te begrijpen. In de vakanties vinden er vaak speciale activiteiten plaats.

Opgeven
Kinderen die aan het pompoenpeuteren mee willen doen kunnen zich opgeven bij NDE, 050-367 63 21, nde@groningen.nl, onder vermelding van hun telefoonnummer en het aantal personen waarmee ze komen. Let op: vol is vol! De kinderwerktuin ligt aan de Beijumerweg, tegenover nr. 19.

Wat? Pompoenpeuteren Kinderwerktuin Beijum
Waar? Beijumerweg t.o. nr 19
Wanneer? 22 en 23 oktober van 13.30 uur tot 15.00 uur

Geen opmerkingen: