dinsdag 8 oktober 2013

GRIJS, GEZOND EN GOEDGEMUTST

Wat zaten ze er ontspannen bij. En wat hebben ze het goed met elkaar. Althans, dat straalden ze uit. En zo klonken hun stemmen en de verhalen die ze vertelden. Wat wil je ook, beiden zijn 80+ en gezegend met een gezonde lichamelijke en geestelijke gesteldheid. Waarom zou je dan ontevreden zijn?

Hoe lang ze al samen zijn? Als ik het me goed herinner tegen de vijftig jaar. Ga er maar aan staan. Zo lang lief en leed delen.
Afgelopen zaterdagmiddag kwam ik ze tegen, op een bankje ter hoogte van de Bentismaheerd. Met de rug naar het Groene Hart gekeerd. Een foto maken was helemaal in orde. Ze wonen een jaar of tien in Beijum, maar hun zoon woont er al langer. En ja, het bevalt ze hier prima. Mag ik vragen hoe oud jullie zijn? "Hij is 82 jaar en ik word het binnenkort."
Ik weet niet hoe het de lezer vergaat, maar m'n respect voor de oudste nog levende generatie is groot. Geboren zijn in de 20-er jaren van de vorige eeuw en er zo grijs, goedgemutst en gezond bij zitten.
Voor ondergetekende is het over 25 jaar zover. Wordt hij ook 82 jaar? Nee, hij zal zichzelf niet centraal zetten, maar je tekent er toch voor om er dan dusdanig goed uit te zien zoals de heer op de foto erbij zit!?

1 opmerking:

Anoniem zei

Je hebt het allemaal gezegd .
Mooi !