dinsdag 15 oktober 2013

EEN TOUW MET EEN STROP IN EEN BOOM

Het kan een vorm van beroepsdeformatie bij ondergetekende zijn, in dit geval het zien van een attribuut dat aan een extremiteit uit het 'psychiatrisch wereldje' doet denken. Associatief denkt hij bij het zien van een stuk touw met strop dat aan de tak van een boom hangt (zie foto, ergens op het grensgebied van het Groene Hart en de Bentismaheerd) aan suïcide. Terzijde, ondergetekende heeft daar vele 'gevallen' van meegemaakt. Het leed dat mensen die zich daadwerkelijk ven het leven beroven hiermee denken te kunnen ontlopen, verplaatst zich keihard en meedogenloos richting nabestaanden. Wat een verdriet en vertwijfeling. Elk jaar overwegen ruim 400 000 mensen in Nederland zelfmoord te plegen; bijna een kwart onderneemt ook daadwerkelijk een poging. Dit komt neer op een 'slagingspercentage' van nog geen twee procent. [7] Onder jonge vrouwen tussen 15 en 25 jaar is zelfmoord de grootste doodsoorzaak. In Groningen werd in 2007 het hoogste aantal zelfmoorden per 100 000 inwoners geregistreerd en in Amsterdam waren het er niet veel minder. In België is zelfmoord op een na de meest voorkomende doodsoorzaak bij jonge mannen van 20 tot 24 jaar en de derde doodsoorzaak bij jonge vrouwen van die leeftijd. In de leeftijdsgroep van 25 tot 34 jaar is zelfmoord zelfs de eerste doodsoorzaak. Elke dag ontnemen gemiddeld zeven Belgen zich het levenWiki/Zelfmoord.
 Een op de tien mensen(ruim) krijgt een depressie als de bladeren gaan vallen. Statistisch gezien zouden hier dan zo'n 1350 Beijumers door worden getroffen.Een winterdepressie van hetzelfde laken een pak.

Maar goed, ondergetekende legt z'n eigen spinsels en associaties nadrukkelijk in het beeld dat is te zien. Bovenstaande nalezend concludeert hij dat het bepaalt geen opwekkend blogbericht is geworden. Waarschijnlijk dient het stuk touw met 'strop' gewoon  als speelobject en heeft het niks met ellende te maken. Of gebruiken kinderen het om als 'slingeraapje' te gebruiken.

1 opmerking:

Anoniem zei

Je hebt waarschijnlijk iets te lang in de psychiatrie gewerkt .
Toch word ik er ook bang van .