zondag 20 oktober 2013

SPEELVELDJE FROUKEMAHEERD OPGEKNAPT


Beijum wemelt van de speelveldjes. De architecten (gemeentebestuur) die in de jaren zeventig het ontwerp voor de wijk Beijum maakten hadden voor ogen dat het ruim opgezet moest worden, dat het groen moest zijn en dat er genoeg speelruimte voor kinderen aanwezig zou moeten zijn. Je mag zeggen dat de plannen goed gelukt zijn. Maar de voorzieningen voor kinderen vergen het nodige onderhoud.

Ooit was Beijum de kinderrijkste wijk van Nederland. Dat is niet meer, de eerste basisschool is afgelopen zomer gesloten i.v.m. de terugloop van het aantal kinderen in de wijk. Een speelveldje sluiten ligt gevoeliger, dan kan niet zomaar, ook al telt Beijum minder kinderen in vergelijking met 25 jaar geleden, het jonge grut woont nog even verspreid over de hele wijk.
De afgelopen week waren de heren die op de bovenste zijn te zien bezig om het speelveldje aan de Froukemaheerd van een nieuwe grasmat te voorzien. Het oude knollenveld werd helemaal afgegraven, zie foto links. Rechts is het resultaat te zien, tientallen grasrollen zijn afgelopen donderdag over de klei gelegd. Er mag eigenlijk een dag of wat niet op worden gelopen. Maar ja...., kinderen.

Geen opmerkingen: