zondag 13 oktober 2013

DE 4MIJL VAN GRONINGEN LOPENHet was geweldig, maar het was ook afzien. En wat was het prettig om a.h.w. gedragen te worden door de duizenden enthousiaste en klappende toeschouwers langs de weg. Nee, ondergetekende maakte dit keer geen video-opnames, hij begeleidde naast het lopen vier kinderen, maar wel werden een paar foto's gemaakt.

De reis ging met de bus van Kardinge naar de stad, naar het hoofdstation. In een bomvolle bus. De bus van het station naar einde Helperzoom, de uitstapplek, was niet minder volgeladen.

Wat moest er in Haren lang worden gewacht, de starttijden kregen een vertraging van omstreeks 25 minuten. Rekken en strekken, op de smartphone kijken, kletsen en lol hebben. En je vergapen aan de hoeveelheid kleren die door lopers werden achtergelaten. Is het soms crisis? Zie een der foto's. De dame in kwestie die bij de bult kleren stond: "Het gaat allemaal naar het Rode Kruis."
Het is altijd afwegen een kwartier voor de start. Nog even wat drinken? Maar een volle blaas loopt zo lullig tijdens het hardlopen. Nog even een meegenomen broodje of appel consumeren i.v.m. gerammel in de buik? Toch maar niet, stel dat je halverwege kramp krijgt.

Even een drinkpauze
Op de bovenste foto ziet u de sporters weg spurten. Ja, er moest even gezwaaid worden naar de camera's van Rtv-Noord. De rechter foto, boven. is op de verlengde Hereweg genomen. Hier was het even Niemandsland, geen mens stond langs de weg. Het was binnen de eerste kilometer, balans vinden, niet te snel lopen en de energie over de tocht verdelen. Althans, dat bedenk je dan allemaal. Even daarvoor, tussen de startplek en de Verlengde Hereweg ging het door Haren heen, zie foto rechts.

Ondergetekende breidt een einde aan dit blogbericht. In bad, eten en relaxen. Er zijn lezers die mailen of appen wat voor tijd deze blogger heeft gelopen. Nog geen idee, maar het zal tussen de drie kwartier en de 50 minuten in liggen. Het had sneller gekund.
Zie ook de onderste foto, al rennend gemaakt. Dappere meiden van Visio schoten ondergetekende voorbij. Een prettige avond verder.
Update 19.23 uur. Wat is een pilsje dan lekker. Vooral als de tijd sneller is dan vorig jaar: 46.19.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Knap gedaan!

Anoniem zei

Wat drijft een mens er toe om zich zo uit te sloven in groepsverband ?