zaterdag 5 oktober 2013

LIVEMUZIEK IN HET CAFÉ BILJART



Na gedane arbeid toog ondergetekende tegen middernacht nog even naar het Café Biljart. Dit nadat bovenstaande foto was ge-appt. Er stond bij: live muziek in het Café Biljart, kom je ook? Waarom ook niet even.

Het was zacht buiten, de herfst geeft de zomer alle tijd om lekker rustig af te bouwen. Het water in de Zuidwending lag er rimpeloos bij, er heerste stilte op straat. Bij het café aan de Claremaheerd aangekomen viel het op dat er totaal niet gehangen werd. Er stonden alleen fietsen en brommers. De muziek knalde het pand uit. Terzijde, iemand van Roez vertelde onlangs dat er iets aan de hang-overlast voor het café is gedaan, het wordt niet meer getolereerd. Het schaap is nog niet helemaal verdronken, toch, wordt er een begin gemaakt om de put te dempen?
Binnen in het café swingde de muziek de pan uit. Zwetende lijven, zwoele blikken, geflirt en het spel om aandacht en gezien worden. Dansen en meezingen. Een paar pilsjes kan de mens los maken, los gaan, uit je dak gaan heet het.
De optredende groep heet Frizz. Nooit van gehoord, maar wat namen ze het café op sleeptouw. Volgend weekend is er weer live-muziek.

Het Café Biljart is de meest swingende plek van Plein Oost en omgeving. Je moet er niet aan denken dat de kroeg  in navolging van de videotheek zou verdwijnen. In dat geval zou het helemaal een dooie boel worden. Aan de drukte in het café af te lezen hoeft men voor dit doemscenario geen angst te hebben. Wat een leven in de brouwerij op Oost. Het Café Biljart.

7 opmerkingen:

karin zei

Hij mag van mij weg, heb vaak overlast ervan zo ook weer vannacht :(

Anoniem zei

Wat zoeken al die mensen hier in godsnaam ?

Anoniem zei

weg er mee .
een net thearoom/lunch room zou meer welkom zijn #drankmaaktmeerkapotdanjeliefis

Anoniem zei

Anoniem Anoniem zei...
weg er mee .
een net thearoom/lunch room zou meer welkom zijn #drankmaaktmeerkapotdanjeliefis

05 oktober, 2013 16:06


Ik zou zeggen.... het pand ernaast staat leeg.. wat let u ? bel de desbetreffende woningbouwvereniging en waag een kans, neem een risico en draag wat bij aan het verbeteren van het plein als het in uw ogen zo moet zijn dat hard werkende ondernemers die er nu zitten maar moeten oprotten.

Anoniem zei

Hee Karin ,heb jij wel eens een slag werk gedaan ik je leven ,weet je zo iets waar je moe van wordt en je dan op vrijdag even lekker kunt uitwaaien na een week hard werken .
Oh ja en weet u dat de gemiddelde ondernemer ongeveer 3 soosklanten moet onderhouden aan premies en belastingen.
Dus voordat ieder ondernemer mag oprotten zou toch eerst even bij de voedselbank langs gaan en vragen of ze nog een paar klantjes extra kunnen gebruiken want daar gaan dan een hoop mensen de deur platlopen !

Met vriendelijke groet ,

Antiazijnpisser.

karin zei

Ja dat heb ik, en ook nog vrijwilligerswerk maar beetje off topic vind je niet.
Een café prima maar zonder overlast.
En Jeffrey zijn veranwtwoordelijkheid houdt niet op bij de voordeur maar zo lijkt het nu wel.

Anoniem zei

Beste Karin,

Ik weet niet hoelang jij Jeffrey al kent en wat je weet wat deze man allemaal gedaan heeft voor dit plein, maar dit lijkt me onwetendheid. Zowel binnen als buiten de kroeg, tijdens voor en na openingstijden, op het gebied van de kroeg tot de kerstversiering, van feesten en markten op het op het plein tot sinterklaasvieringen heeft hij altijd zijn verantwoordelijkheid genomen.

Aan je reactie te merken heb je voornamelijk overlast van wat er op het plein gebeurt. Jeffrey is geen politieagent maar stuurt zijn bezoekers altijd in de goede richting om overlast zoveel mogelijk te beperken. Een café zonder overlast bestaat simpelweg niet.

Als het gaat om wat er allemaal over het plein struint en voor overlast zorgt ? tja, dan kan je beter de kaart bij de politie, woningbouwvereniging en gemeente neerleggen.

Mocht het nou over geluidsoverlast van de muziek gaan kan je hem altijd bellen en staat hij er ook altijd voor open.