woensdag 16 oktober 2013

GEWOON EEN GRONINGER BRUG

Fotografe en Friezin Atsje Straatsma, bekend van de wekelijkse Beijumskap op de vrijdagavond, zag in aflevering 136 op 13 september j.l. Cambuur-kleuren in de brug over de Zuidwending, ter  hoogte van de Calvijnschool. Klik de link aan om te zien en te lezen wat ze bedoelde. Voor lezers die zich afvragen wat in Godsnaam Cambuur-kleuren zijn, dat zijn de voetbalkleuren van een voetbalclub uit Leeuwarden.
Cambuur-kleuren in dé wijk van Groningen waar de meeste supporters van Fc-Groningen wonen, dat kan natuurlijk niet.
Nee, dat komt niet erg tolerant over, maar we dulden hier in multicultureel Beijum nou eenmaal geen Friese symbolen of uitingen. Basta.
Zie de foto, gisteren gemaakt, schilders zijn bezig om de horizontale vlakken van de brug van een nieuwe verflaag te voorzien. Alles wordt blauw...Het klein stukje geel moet nog worden geverfd, iets wat naar eigen inschatting de komende dagen gaat gebeuren. Als je het blauwe dan even wegdenkt, zie je witte pijlers en veel groen. Juist, de kleuren van Fc Groningen.

Het is toch een raadsel wat ze qua verfkleuren met de brug van plan zijn. Aan het begin van dit jaar was ie helemaal geel geverfd. Zie Beijumskap 137 Een half jaar later was de brug geel en blauw, zie bovenste link, en nu wordt het ding dus helemaal blauw gemaakt. Zie rechts. Stond er nou de afgelopen dagen een busje bij de brug met de naam van een Friese verfzaak er op? Wat is de reden dat de brug binnen een jaar twee keer van kleur veranderd?

Geen opmerkingen: