dinsdag 8 oktober 2013

UIT DE OUDE DOOS (174)


U ziet twee foto's uit de beginjaren tachtig van de vorige eeuw. En ook deze zijn gemaakt op de locatie waar ruim dertig jaar geleden werd begonnen met de bouw van het Centraal Wonen-project. Zie ook eerdere afleveringen uit de Oude Doos. Hoe maak je uit boerenland (kleigrond) een stadswijk? 
Op de bovenste foto is, denk ik, de Beijumerweg te zien. Bij mijn weten staat de boerderij/woonhuis dat rechts is te zien nog steeds op dezelfde plek. Achter de linker boerderij staat een dikke schuur. Die is denk ik verdwenen (corrigeer svp als het niet zo is). Bijna niet te zien, maar als de lezer goed kijkt zijn tussen de twee bomen woonhuizen te zien. Zo ja, dan kan het niet anders zijn dan dat die aan de Jaltedaheerd staan.

De linker foto, klik groter, is op dezelfde locatie gemaakt, alleen is de invalshoek anders. Zo te zien werd de klei destijds afgegraven om er funderingen van huizen in te kunnen leggen.
De boerderij die is te zien zal weer aan de Beijumerweg staan. Maar wat zjn dat voor huizen tussen de twee partijen bomen in? Zal dat dan de Grevingaheerd zijn?
Voor wie het weet, mail naar Beijumnieuws@online.nl of reageer hieronder.

Geen opmerkingen: