maandag 7 oktober 2013

MAANDAGOCHTEND (173)(Ivm verplichtingen is dit bericht gisteravond reeds geschreven)
Het was een beetje de week van de 'granaatmeiden' in Beijum. Zelfs landelijke media berichtten afgelopen week over de twee schoolkinderen die zo verantwoord en volwassen met een gevonden granaat omgingen. Je moet er niet aan denken wat er was gebeurd als het stuk oorlogstuig in hun handen was ontploft.

Het leven zit vol gevaar, en een ongeluk kan zoals bekend in een klein hoekje zitten. Hier spreekt niet alleen een blogger, maar ook een vader die z'n kinderen elke doordeweekse dag 's ochtends op de fiets naar verschillende scholen ziet gaan. Tel je zegeningen als alles in je meest directe omgeving goed en gezond blijft gaan...
Op de onderste foto ziet u de 'granaatomgeving' in het Groene Hart van de wijk. Om even op gevaar en onveiligheid door te borduren, wie zegt dat er niet nog zo'n ding onder het uit zee aangevoerde zand verstopt ligt? Of zie je beren op de weg (in het zand) als je die mogelijkheid verondersteld?

Dan de rechter foto, vanochtend vroeg gemaakt. U ziet een defecte deurbel naast de ingang van basisschool de Kleihorn aan de Fultsemaheerd. Ondergetekende heeft geen verstand van elektriciteit. Zit er stroom op (en is het ding afgelopen weekend misschien gemold)? Zo zie je maar, als je je focust op gevaar en onveiligheid, zie je overal bedreigende dingen en zaken. Even psychologiseren en terzijde, volgens mij kun je beter gevoelens van vertrouwen en geruststelling voeden en cultiveren. Waar je je aandacht op richt, gaat vaak groeien en bloeien. Naïef?

Tot slot, zie de bovenste en linker foto. Beiden zijn gistermiddag gemaakt. Donkere wolken die zich boven Beijum verzamelen? Hmmm, klinkt ook weer zo dreigend. Niet goed te lezen, het gele bord voor de rotonde waarschuwt voor hoogspanningskabels die een meter of tien hoog in de lucht hangen. Waarom moeten automobilisten daar in Godsnaam voor gewaarschuwd worden? Zijn ze bij Verkeer en Waterstaat soms bang dat we hier de lucht in vliegen? Kun je ook overdreven waarschuwen voor gevaar? Verder te zien, bovenste foto, de hoek Fossemaheerd/wijkring/Beneluxweg wordt opgeknapt/verfraaid.

Zie ook de linker foto, en klik groter, onverlaten die (in een dronken bui?) zo nodig de hoogspanningskabels een bezoek willen brengen, en de 'Eiffeltoren' bij het kruispunt Beijum-Zuid denken te moeten beklimmen, worden halverwege tegen gehouden door stekelige obstakels. Safety first.

De nieuwe week is weer begonnen. Kijk uit voor beren op de weg, hoogspanningskabels en defecte deurbellen,  en voor bommen en granaten. Alleen maar angstig zijn maakt paranoïde. Blind vertrouwen brengt naïviteit met zich mee. Daarom, de middenweg heet: waakzaam vertrouwen. Een veilige week toegewenst!

Geen opmerkingen: