dinsdag 1 oktober 2013

MET DE SMARTPHONE OP DE FIETS

Het straatbeeld is het afgelopen half jaar drastisch veranderd. Niet zozeer het fysieke gedeelte hiervan, nee het is de mensensoort die zich steeds aparter, steeds digitaler op straat voortbeweegt.
Ok, het voortbewegen gaat via lichaamskracht, echter het hoofd is, denk ik, steeds minder bij de concrete werkelijkheid en omgeving om de fietser en wandelaar heen.

Elke dag zie ik ze fietsen en denk: als dat maar goed gaat. Geen handen aan het stuur, nee, die omvatten een smartphone waarop getuurd wordt. Of waarop toetsen worden ingedrukt. Om berichten te versturen, te ontvangen en/of te surfen op het www.

Kijk maar eens om u heen op straat (even opkijken van de eigen smartphone?), grote kans dat u iemand met de aandacht op de smartphone gericht op straat ziet lopen of fietsen. Ze zijn vaak helemaal geestelijk van de wereld.
Kan Veilig Verkeer Nederland eens een app ontwikkelen waarmee dit gedrag wordt tegen gegaan?

Houd in het verkeer je aandacht op de weg en niet op je smartphone. Dat is de boodschap van de publiekscampagne die vandaag van start gaat. In de campagne van het ministerie van Infrastructuur en Milieu worden automobilisten en fietsers via onder andere radio- en televisiespots gewezen op de risico’s van het handmatig gebruik van de smartphone in het verkeer. Lees hier.... maar niet op de fiets...

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Dat is een prachtig idee, een app.
Maar mij lijkt dat zo'n smartfone ook wel als fiets moet kunnen functioneren. Virtueel fietsen dan kom je overal en maak je geen ongelukken.
Het is in de bus en trein niet anders, mensen lijken zo'n druk sociaal leven te hebben. En toch zijn er een miljoen eenzamen. Gelukkig zijn die mensen op hun smartphone dat niet...

Ada

Anoniem zei

Net als automobilisten,verbieden om een telefoon ook maar in je hand te hebben, flink beboeten!!!!