woensdag 16 oktober 2013

IN EEN BANANENFIETS OP STAP

Gistermiddag reed de banaanfiets die u op de foto ziet vanaf de Bottemaheerd richting Heerdenpad. Een foto maken was zo gebeurd, maar leuker is om het voertuig met inzittende even op de film te zetten. De gewone fiets van de blogger haalde de zoevende banaan  vrij gemakkelijk in. Aan de inzittende werd de vraag voorgelegd of er een paar vragen gesteld mochten worden.
Dat kwam eigenlijk niet uit, maar goed, doe het dan heel snel snel. Zie de video, waarschijnlijk het kortste filmpje ooit op Beijumnieuws. De camera viel tijdens het mini-interview een paar keer uit, ondergetekende achtervolgde de bestuurder in de banaan nog even tot hij De Hunze in reed.
Er zat een vriendelijke bestuurder in de banaan, hij gaf aan zeer verantwoord te fietsen en goed uit te kijken bij en in de bochten. Dat is mooi meegenomen, ondergetekende kan zich vergissen, maar in geval van aanrijding met een gewone fiets lijkt de banaanfietser beter beschermd te zijn. 

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Mensen in een ligfiets vind ik altijd een beetje eng .
Willen ze opvallen ?
Wij zijn beter en slimmer dan de ander ?
Ik weet het niet .
Dit is wel wat ik voel .

Anoniem zei

In een ligfiets (velomobiel) heb je geen zadelpijn, veel minder last van tegenwind, ga je sneller bij dezelfde inspanning dan met een (gewone) bukfiets, blijf je droog in de regen, blijf je lekker warm, val je niet om bij gladheid, kun je gemakkelijk bagage meenemen ...