donderdag 10 oktober 2013

DAG ZOMER. HALLO HERFST.De bovenste foto brengt op een treffende manier de overgang tussen de twee jaargetijden zomer en herfst in beeld. Een schuurtje aan de Froukemaheerd is behangen met herfstbladeren. Met daarvoor een vreemd genoeg nog in bloei staande bloem waarvan me de naam niet bekend is (foto gisteren gemaakt).  
Wat me nog meer niet bekend is, wat zal het maken dat groen dat langs muren omhoog groeit eerder verkleurt als het najaar zich aandient? Zie ook de linker foto, hier is niks roods of groens meer te zien, nee alles is geel gekleurd. Zie op dezelfde foto de  bomen op de achtergrond. 
Ze zijn praktisch nog helemaal groen. Als u de rechter foto groter klikt ziet u op de achtergrond ook weer veel rood gekleurde bladeren tegen een muur opgroeien. Met op de voorgrond weer een of andere bloem waarvan me de naam niet bekend is. 

De zomer en herfst gaan amicaal met elkaar om dit jaar. Het lijkt wel politiek, ze gunnen elkaar wat. Al ben ik bang dat mevrouw Herfst (of is het mannelijk?)deze dagen een greep naar de macht gaat doen. Regen, wind, kou...

1 opmerking:

Anoniem zei

Stokroos op de voorgrond en wilde wingerd op achtergrond, toch?