woensdag 30 oktober 2013

HONDEN IN BEIJUM (25)


Zal het een mannetjeshond, een reu, zijn geweest die met z'n bazinnetje door de promenade van Winkelcentrum Beijum liep? De gedachte komt bij me op tijdens het bestuderen van de afbeeldingen. De hond straalt uit: ik heb hier helemaal geen zin in. Niet alleen geen zin om mooi en lief op de foto te moeten, maar ook geen zin om überhaupt met de bazin te moeten gaan winkelen.
Het duurde even voordat de hond redelijk op de foto kwam, zie bovenste afbeelding. Daarvoor straalde het beestje een en al verveling uit. Mannen hebben vaak een hekel om met de vrouw te moeten gaan winkelen, daar zal het mee te maken hebben. Een beetje begrip voor de hond is op z'n plaats.

Waarom mannen winkelen haten

Vrouwen zijn gek op ongestructureerd winkelen. Uitgebreid kleding passen zonder iets te kopen is iets dat een man gewoonweg niet kan begrijpen. Zijn hersenstructuur is er op gebaseerd dat hij enkel kan winkelen met een gericht doel en zelfs een bepaald tijdschema. Geef een man duidelijke richtlijnen bij het winkelen en hij zal enthousiast raken. Zomaar winkel in en winkel uit werkt niet bij mannen. Terwijl vrouwen ontspannen worden van winkelen raken mannen gefrustreerd. Een man is van oudsher een jager en wil zijn prooi mee naar huis nemen. Als de jacht veel te lang duurt raakt de jager in grote stress. Veel mannen laten zich kleden door hun vrouw zodat ze het hele winkelritueel kunnen overslaan. Mes en Samenleving.
Herkent u dat heren lezers?

1 opmerking:

Anoniem zei

hahaha ja ik herken dat van mijn man als we al eens gaan winkelen dan blijft hij buiten staan wachten iets wat ik zeer irritant vind want dan kun je niet lekker op je gemak rondkijken dus laat ik hem mooi thuis zodat ik rust kan winkelen