zondag 6 oktober 2013

VOEDSELBANK GRONINGEN SLAAT ALARM

Er zijn de nodige mensen uit Beijum die gebruik maken van de voedselbank. Hoeveel het er precies zijn is me niet bekend. Het moet toch een naar gevoel zijn om na aftrek van vaste lasten geen geld over te houden voor een fatsoenlijke maaltijd. De voedselbank kan voor deze mensen een uitkomst zijn. Maar wat nou als een voedselbank als die in de stad Groningen aan de Oosterhamrikkade door de voorraden heen is? De voorzitter van de voedselbank in de stad Groningen, Ulfert Molenhuis, stuurde onderstaande tekst met foto op. Hij schreef erbij: "Zou u hierover iets willen schrijven in de komende uitgave? Onze nood is hoog!"

ARMOEDE NEEMT TOE: VOEDSELBANK IN DE STAD DOOR DE VOORRADEN HEEN!

info@voedselbank-groningen.nl
Het bestuur van de Voedselbank in de stad Groningen doet een dringende oproep aan de burgers van de stad en Haren in actie te komen om de voedselbank in de stad te voorzien van:  
-conserven (groente, vis, vlees,vruchten of soep), aardappelpuree, vers fruit en verse groente
-broodbeleg, zoals hagelslag, pindakaas, jam en  boter
-douchegel,douchezeep, shampoo, tandpasta en tandenborstels 
-rijst of pasta, droge mixen zoals pastasaus, spaghettimix, bami mix, nasi mix)
-koffie, thee, suiker, babyproducten, waaronder babyvoeding en luiers in de maten 1 t/m 6.

Onze voedselbank aan de Oosterhamrikkade z.z. 119 is voor het brengen van voedsel open van maandag t/m zaterdag van 08.00 -14.00 uur. Ons telefoonnummer 050 3117936.   

Om aan de steeds maar toenemende vraag te kunnen voldoen is de voedselbank nu al zes dagen per week open. Zo’n 600 gezinnen doen iedere week beroep op onze voedselbank en de criteria zijn streng en worden adequaat gecontroleerd. De aanvoer vanuit de landelijke organisatie van voedselbanken loopt helaas terug in kwaliteit en kwantiteit, waardoor wij steeds vaker onze reservevoorraden moeten aanspreken om toch een verantwoord voedselpakket te kunnen samenstellen. Die voorraden zijn nu nagenoeg op. Onze schappen zijn bijna leeg. 

Wij weten dat heel veel Stadjers, supermarkten, bedrijven  en andere organisaties onze voedselbank een warm hart toedragen. Daarom durven wij op nu op alle Stadjers deze oproep te doen om ons uit deze crisis te helpen, zodat wij de mensen die nog nauwelijks iets hebben, weer snel een fatsoenlijk voedselpakket kunnen aanbieden om het hoofd boven water te houden.

 Het bestuur

6 opmerkingen:

Anoniem zei

Er zijn pluktuinen voor gratis fruit !

Anoniem zei

Inderdaad .
Als de mensen die al genoeg hebben eens afbleven van de gratis te plukken groente en fruit ?

Anoniem zei

test test

Anoniem zei

dubbeltje op ze'n kant op tv laat af en toe zien graag mensen mee willen werken om hun situatie te verbeteren. niét dus.

blijven roken. nee, geen tabak maar klare met filter.
kássaaaa!!!

Anoniem zei

Ze"n kant ?

Anoniem zei

Taal fouten zijn mijns inziens niet zo belangrijk .
Een warm hart wel .