donderdag 3 oktober 2013

WELKOM IN BEIJUM, DOEFMATBEWONERS

De Doefmat stroomt langzamerhand vol met bewoners. Zie ook eerder gepubliceerde berichten over CareX, de organisatie die verantwoordelijk is voor een goede en sociale invulling van het voormalige schoolgebouw. Op de foto ziet u Bodhy, Grunninger in hart en nieren en een tevreden nieuwe bewoner van de 'Doefmat.'

Hartelijk en vriendelijk werd ondergetekende vanmiddag uitgenodigd om een kijkje te komen nemen in z'n nieuwe kamer. Een kamer om U tegen te zeggen, naar schatting een ruimte van zo'n 30 vierkante meter. Bevalt het hier? "Ja, geweldig. Ik heb al eens vier jaar in Beijum gewoond, ik voel me hier helemaal thuis." Studeer je? "Ja, ik zit in MBO-4 Engenering." Nooit van gehoord maar volgens de kersverse bewoner heeft het met werktuigkunde en elektro te maken.
De nieuwe bewoners stellen prijs op een goede band met omwonenden. Bodhy: "Als alles vol is gaan we een keer een open middag verzorgen." Hij vertelde dat er drie kunstenaars in opleiding van Minerva wonen en ook twee docenten theateropleiding. "Maar wat ik hartstikke leuk vind is dat m'n broer hier ook komt wonen, hij komt in de kamer naast me." 

Het kan niet anders of alle nieuwe bewoners krijgen binnenkort bezoek van het ontvangstcomité 'Welkom in de buurt.' Of heet het 'Welkom in Beijum?'
Een mooi geel tasje met informatie over de wijk, een bloemetje erbij...zoals bij alle nieuwe wijkbewoners het geval is...Zou wel zo vriendelijk zijn.
Nog twee of drie bewoners en de 'Doefmat' is weer vol. Leven in de brouwerij. Mensen die prettig willen wonen en een goede relatie met de buurt willen.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Dit mag de bob zich aanrekenen. Walgelijk om tegen studenten te ageren en over het hoofd van Carex leden te willen werven.

Anoniem zei

dit kam ik niet zo goed plaatsen

Anoniem zei

wie is bob

Anoniem zei

Superleuke bestemming .
Is het misschien een idee om de buitenkant eens flink onder handen te nemen ?