zaterdag 20 juni 2020

BEWEGEN BIJ HET MUNSTERHOES EN DE AMKEMAFLATBeijum swingde erover vanmiddag, niet de hele wijk maar wel op bepaalde plekken.

Deze blogger kwam tegen kwart over drie op de oostelijke wijkring, ter hoogte van de Amkemaflat, ingang Boelemaheerd, een uiterst vrolijk gezelschap tegen.Er klonk muziek, een mijnheer galmde af en toe wat door een microfoon, er stond een busje en op straat dansten mensen.

Dansen?

Nee, bij nader inzien leek het meer op gymnastieken.

Jonge mensen in shirtjes van Mea Fysio Wilkemaheerd, van het Alfacollege.

Een banner van Sportwijk Beijum.
Een omwonende legde uit: "Ze zijn hier voor ons, van de bewoners van deze flat, we worden uitgenodigd om vanaf onze balkon mee te bewegen met de mensen beneden."

Even verder vragen.

HĂ©, kijk eens aan, daar loopt Rieko Klompstra, jaren voorzitter van het Trefpunt geweest en altijd actief als het op geluid en versterken aankomt bij evenementen in de wijk.

Zie hem rechts op de foto rechtsboven.

Rechtsonder, Iemeke Krikke van Mea Fysio Wilkemaheerd volop in beweging.

Het festijn bleek een samenwerkingsverband van meerdere organisatie in en rond de wijk te zijn, kwam ondergetekende ten gehore.

"Wij Beijum, Mea Fysio, Alfacollege, MAF.

Nadat bewoners van de Amkemaflat waren getrakteerd op aandacht, beweging en vrolijkheid ging het hele gezelschap aan mensen en busje met geluidsinstallatie richting een andere seniorenflat in de wijk.

Een paar honderd meter verder, het Munsterhoes.

Zie afbeelding beneden.

Een filmpje maken mislukte een beetje, wel een klein stukje, zie beneden.

Mooie actie, verbondenheid in de wijk.

En in beweging blijven.Geen opmerkingen: