maandag 8 juni 2020

MAANDAGOCHTEND (438)De woningen in de Wibenaheerd worden opgeknapt. Tenminste, niet alle woningen, maar 132 exemplaren langs de noordkant ervan, de langgerekte woning-rij met uitzicht op Recreatiepark Kardinge.

Zie foto's boven en links.

De Wibenaheerd letterlijk in de steigers.

Niet verkeerd natuurlijk, maar je hebt Fysieke Wijkvernieuwing en Sociale Wijkvernieuwing.

Nu behoort het opknappen van de woningen hier niet tot gemeentelijke wijkvernieuwing, want uitgevoerd door woningbouwcorporatie De Huismeesters, maar die gedachte komt wel bij deze blogger op.

Want de Wibenaheerd staat niet bekend als de meest opgeruimde en sociale straat van Beijum.

En dat is een understatement. En is niet prettig voor het merendeel der Wibenaatjes.
Misschien is sociaal opknappen hier nog wenselijker dan fysiek opknappen.

Prettig nieuws, de basisscholen in Beijum, en vanzelfsprekend dan ook in heel Nederland, gaan weer helemaal open...corona.

Afbeelding rechts, het staat deze blogger bij dat hij hier al een keer aandacht aan heeft besteed, maar dat weet hij niet zeker.  Op een lantaarnpaal te Beijum West staat #Mannenyogamatters.

Een mens kan toch raar worden van alle afgescheidenheid die momenteel heerst, tussen negers en blanken, tussen witten en zwarten, homo's en hetero's...Mannenyoga en vrouwenyoga?

Flikker toch op. Straks nog blankeyoga en negeryoga?

Zijn wij mensen niet allen één?

Zie nog eens afbeelding rechts, verboden aan geopende discriminatie-deksels te trekken....

Een voor zover mogelijk gezonde week toegewenst. Voor negers, blanken, witten, zwarten, homo's, hetero's, tokkie's, beschaafden, gelovigen, heidenen, en allen die hier buiten vallen.

Geen opmerkingen: