zaterdag 27 juni 2020

ZOMER T.H.V. KOERSPAD-MEDENPAD (2)


De zomervakantie nadert en in principe sluit dit nwijktheatertje over een week weer de gordijnen voor de traditionele zomer-break.

Na een schittertende lente, corrona even daargelaten, is deze zomer wervelend begonnen.

De zomer is amper een week oud en veel zomerser dan nu zal het niet worden.

Genieten mensen, het gaat snel, over een half jaar ziet het er hier, foto boven en links, weer zo uit

Twee fietsers opbovenstaande foto, op het Medenpad.

Een mooie dame op de linker foto die vanaf Beijum over het Koerspad Kardinge inloopt.

Prachtige omgeving, op amper honderd meter van de groenste wijk van Groningen.1 opmerking:

Anoniem zei

Ed Krikke reageert.

Ja de omgeving is prachtig, maar kijk eens verder dan je neus lang is Johan.

Afgezien van de lange en korte grassen, distels, brandnetels, rode zuring en rode en witte klavers en het giftige gele Jacobs Kruiskruid, dat overal mag blijven woekeren groeit er helemaal niets. Niets behalve gras in de berm, niets bloeiends in de sloot alleen hoog Riet. Geen gele of blauwe irissen bijvoorbeeld. Ik bespaar u de planten die er hadden moeten en kunnen staan.

En kijk eens naar de Kardingermaar, het fietspad naar Waterland. Het is te triest voor woorden. Ook daar wordt alles rĂĽcksichtlos gemaaid. Zelfs tussen de dubbele rij bomen. Het is armoe troef! Pas bij Waterland wordt het kleuriger van de planten die daar wel mogen groeien. Mooi. En zo als het moet kunnen.

En nam men het maaisel maar mee. Maar nee, net als langs de Zuidwending waar onlangs ook weer gemaaid is. Is al het maaisel weer blijven liggen. Gevolg; een veel te rijke grond voor veel inheemse soorten. Maar niet voor Brandnetel en Distel. Nog een paar jaar en het ziet er net zo slecht uit als het pad naar de Wijbenaheerd. Alleen nog interressant voor honden. Niet voor de natuurliefhebber.

En dan de Beijumerweg! Een week geleden, toen alle eigen tuintjes van de Beijumers in volle bloei stonden, zag ik welgeteld 2 Boterbloemachtige gele bloemetjes bloeien tussen de uitgebloeide Fluitekruid. Geen bloemenpracht in de berm en slootkant maar modder en afval.

Hoe is het in Gods naam toch mogelijk het Openbare Groen zo te verkloten.

En waarom klaagt er niemand bij de Gemeente Groningen. Is de B.O.B. blind misschien en waarom accepteert de Wiershoeck en de Schooltuin, die zelf zo mooi laten zien hoe het ook kan, een zo,n sombere, lelijke vieze, naargeestige toegangsweg tot hun ecologische handel.

Als daar een AH had gezeten had het er volgens mij wel anders uit gezien.

Beijum Groen! Laat me niet lachen.

B.O.B. Eis een ander Openbaar Groen Onderhoud dat rekening houdt met de uitstervende Insecten en Bijen en de wens van de Natuurliefhebbers.