woensdag 17 juni 2020

VANDAAG DE 'ISEBRANDTSHEERD' IN DE GEMEENTERAAD


De perikelen rond de nieuwbouwplannen in de Isebrandtsheerd zijn de afgelopen dagen van Beijumnieuws naar stadsnieuws gegaan, zie nog eens het bericht over de gepeperde brief naar de gemeenteraad met links naar eerdere berichten hierover. 

Gisteren is een inloopmiddag in het Heerdenhoes gehouden, vandaag komen de plannen in de gemeenteraad.

De vergadering hierover is LIVE TE VOLGEN

Iemand uit de Isebrandtsheerd stuurde onderstaande bericht van de belangengroep uit deze heerd op.
Lees de vragen en de aandachtspunten. Er zal tijdens de vergadering ook ingesproken worden.

Het lijkt een beetje slordig, betreffende heeft eerst het tijdstip veranderd, daarna toch gerealiseerd dat het toch 13.00 uur is (aanvang vergadering).
KLIK GROTER.


3 opmerkingen:

Anoniem zei

carona op beijumkorf

Kees Huizenga zei

Dit is de URL van vanmiddag (om deze vergadering te kunnen aanschouwen):

https://gemeenteraad.groningen.nl/vergaderingen/Gecombineerde-commissie/2020/17-juni/12:59

Een gecombineerde raadscommissievergadering. Duur: 60-90 minuten.

Onderwerp: ouderenhuisvesting Isebrandtsheerd n.a.v. de brandbrief van de Bewonersbelangengroep Isebrandtsheerd van 1 juni 2020.

Ik heb gisteravond ook een digitale "inloopreactie" verstuurd naar de griffie van de gemeenteraad. Alle deelnemers aan deze gecombineerde raadscommissievergadering hebben mijn epistel op poten vanmorgen ontvangen. Met dank aan de griffie van de gemeenteraad.

Kees Huizenga zei

Hierbij een verslag van RTV Noord van gisteravond:

https://www.rtvnoord.nl/nieuws/714361/Inwoners-stadswijk-Beijum-overvallen-door-hoogbouw-Isebrandtsheerd


De wethouder van VRO, wijkvernieuwing en grondzaken erkende dat er communicatiefouten zijn gemaakt. Hij maakte echter geen excuses. Dat viel me zwaar van hem tegen.

Na de zomervakantie komt er een “fysieke vergadering” met de buurt.

Het aantal te bouwen woningen “zal nader worden bekeken” (dit is ambtelijke mist).

Een speelplaats voor kinderen is toegezegd.

Wethouder Roeland van der Schaaf vond dat Beijum voldoende sociale accommodaties heeft. Een ouderencafé of een sociaal aanloopcentrum bij de ouderenhuisvesting zit er zeer waarschijnlijk niet in. Geen enkel raadslid merkte op dat Beijum-West een eigen buurtcentrum mist, nadat Het Heerdenhoes - zonder enig overleg - met de buurt is verlaten en nu aan het wegkwijnen is. Samen met de niet onderhouden (!) groenvoorzieningen.

De wethouder stelde dat het aantal parkeerplaatsen aan de geldende normen voldoet. Punt uit. Zonder nadere inhoudelijke argumentatie. Hij ging niet in op de extra parkeerdruk uit het medisch en sociaal veld, gegeven de duidelijke woorden van een inspreekster. Omdat het om ouderen gaat! Geen enkel raadslid vocht zijn woorden aan...