dinsdag 23 juni 2020

UIT DE MEA FYSIO-PRAKTIJK (1)


BEWEGEN TIJDENS CORONA


De afgelopen weken krijgen we in onze praktijk steeds vaker de vraag waar men nou goed aan doet als het om “Bewegen gaat” in deze Coronatijd.

Wat is nou precies ‘goed en genoeg’? Dit is niet eenduidig aan te geven, omdat mensen allemaal verschillend zijn en ook de omstandigheden waarin personen leven heel divers zijn. Wel is het mogelijk om basis oefeningen aan te reiken die voor iedereen gelden. Je kunt namelijk vanuit je thuissituatie uitstekend verantwoord in beweging zijn om fit en gezond te blijven.
Geniet buiten van de natuur!

Als je niet in quarantaine zit en niet behoort tot de risicogroep, kun je prima naar buiten en activiteiten ondernemen, helemaal nu de komende weken en maanden het weer steeds beter wordt. Ga even lekker aan de wandel, ga een mooi stuk fietsen of ga een eindje hardlopen, zolang je maar 1,5 meter afstand houdt van anderen, “het nieuwe normaal”. Met deze activiteiten zul je meer calorieën verbranden, dan je denkt!

In huis kun je ook genoeg bewegen!

Je huis is eigenlijk al een soort van fitnesszaal, waar je heel gemakkelijk gebruik kunt maken van stoelen, aanrecht of tafel en zelfs de trap om aan je broodnodige beweging te komen. Je kunt natuurlijk algemene oefeningen doen zoals rek en strek, ontspannings- en/of spierkrachtoefeningen enzovoorts. Maar je kunt ook een aantal keren je trap op en neer lopen. Via je computer kun je eventueel ook online lessen middels filmpjes volgen. Meestal heb je daarvoor alleen maar een yoga-matje nodig. Ook kun je op televisie kijken en meedoen met Nederland in beweging.

Hierbij een afbeelding met wat laagdrempelige oefeningen voor in huis.
https://www.meafysiowilkemaheerd.nl/

Geen opmerkingen: