maandag 22 juni 2020

COLUMN UIT LEWENBORG (194)


Positief denken.

Laten we de wereld eens door een roze bril bekijken


Door alles eens iets positiever te gaan bekijken, wordt je leven leuker en zeker makkelijker van. Dat wil niet zeggen dat we geen stemmetjes in ons hoofd hebben die ons weleens negatieve gedachten in fluisteren. 

Deze gedachten kun je zelf ombuigen. Als je alleen maar luistert naar die negatieve gedachten, zie je de wereld ook echt van zijn slechtste kant. Ombuigen dus… benader het eens positief en je zult zien dat je dan beter met een situatie om kan gaan, je gaat je er gezonder en gelukkiger van voelen. Geloof me maar…Het geeft je ook nog eens meer zelfvertrouwen, waarmee je de wereld anders benadert, het word mooier en daarmee je leven ook.

Negatieve gedachten omzetten naar positieve gedachten kun je leren. Je kunt je gedachten resetten als het ware. Hier is een soort van therapie voor, die jezelf heel makkelijk kan uitvoeren. Probeer het maar eens. Deze therapie is de R.E.T ( rationele emotieve therapie) waarbij je drie invalshoeken hebt:
  1. Kloppen mijn gedachten met de feiten?
  2. Pragmatische kant bekijken.
  3. Ga van het slechtste geval uit. Buig daarna om naar het positieve, slechter kan immers niet.
En als je daarbij ook nog eens goed voor jezelf zorgt en regelmatig dingen doet waar je energie van krijgt, dan ga je automatisch ook positiever denken. De wereld ziet er dan veel rooskleuriger uit. Buiten dit om, maakt het je ook een vrolijker mens. Je stelt je dan in een willekeurige situatie niet meteen meer het ergste scenario voor… Een heel bekende uitspraak is dan ook: ‘Richt je naar de zon, dan valt de schaduw achter je.’

Je kan dus eigenlijk heel simpel al je gedachten ‘managen’, daar is wel wat oefening voor nodig uiteraard. Dat gaat natuurlijk niet van de ene op de andere dag. Oefening baart kunst. Heb je je pen en papier al klaar liggen? Schrijf dan een negatieve gedachte op en gooi het daarna in de prullenbak. Nu ben ik natuurlijk benieuwd of het je heeft geholpen…

Inspiratie: (libelle)

2020©Vlindertje73

Geen opmerkingen: