woensdag 14 juli 2021

COLUMN UIT LEWENBORG (211)

 Zomergevoel

Heb jij dit gevoel al of is het nog ver te zoeken? Hoe dan ook lieve lezers het is weer zomer vakantie. Geniet elke dag met volle teugen, het leven is veel te kort om het niet te doen. Je kan al genieten van de kleine dingetjes om je heen. Mooi zomerweer of niet, geniet!

Het weerbericht is elke dag weer erg onzeker en de buienradar laat de laatste tijd andere dingen zien dan er werkelijk gebeurt. Kijk daar dus niet te veel naar, maar open s ’morgens je gordijnen en kijk naar wat er in de lucht hangt. De zon misschien, die lekker fel schijnt, daar word je toch op slag vrolijk van. De dag ziet er plots goed uit en met goede zin begin je aan deze nieuwe dag. Maak een wandeling, geniet van de vogelgeluiden, zoek het strand op. Leen kinderen en ga eens uit je dak in een pretpark. Laat het kind in jezelf los. 

Maak je ook niet druk over een kilootje extra of niet, dat komt in het najaar wel weer. Wil jij kwijlend op een terras zitten te kijken naar hoe een iemand anders een dikke coupe met ijs weg zit te lepelen? Durf ’t aan en bestel er ook één. Geniet. 

Laat vooral de klussen die je uit kunt stellen liggen tot een regenachtige dag. We wonen immers in een kikkerlandje, waar het de laatste jaren van het ene uiterste naar het andere uiterste gaat. Van regen, tot wolkbreuk, storm, onweer en bloedhete dagen en avonden. Heerlijk om bij de mooie dagen samen dingen ondernemen, antimuggen kaarsjes aan op de late avond, biertje bij de hand, vrienden om je heen, gezelligheid, gieren, lachen, brullen. Laat de boel de boel, geniet!

Op vakantie kunnen we met goed fatsoen niet, in ieder geval niet ver weg. Maak van je tuin of balkon een zomerse plek en van je badkamer een wellness centrum. Ga je winterlijf eens zomer klaar maken. Vergeet vooral je voeten niet, die hebben ook aandacht nodig nu ze weer slippers aan mogen. Koop in een drogist, maskers voor je voeten, gezicht, een knal felle nagellak voor op je teennagels. Scrub je hele lichaam goed en smeer je in met een heerlijke geurige bodylotion, of een zelf bruinende crème als de zon het laat afweten. Het zal je goed doen, zeker als je je daarna lekker zomers aankleed. Heb je nu het zomergevoel te pakken? Mooi! Dan is er nu niets meer wat ons deze zomer kan tegenhouden, om niet te genieten van wat ons te wachten staat. 

Zelf heb ik niet zoveel wensen deze zomer die toch weer anders gaat lopen dan de bedoeling was. Ik hoop gewoon op heel veel zon, een buitje voor ’t stof af en toe. Leuke uitjes, avonden buiten zitten, bbq-tje aan, vrienden om me heen, genietend van een koud biertje in de avond. In de ochtend het getjilp van de vele vogels in de buurt. Nieuwe zomerse recepten uit proberen. Een mens heeft niet zoveel nodig om gelukkig te zijn, als je de kleine dingen maar weet te waarderen. 

Mijn zomer kan nu al niet meer stuk!

Fijne vakantie lieve lezers en voor de zoveelste keer: Geniet!

2021©Vlindertje73

Geen opmerkingen: