maandag 5 juli 2021

MAANDAGOCHTEND (537)


De laatste week van het schooljaar 2020-2021 is ingegaan. Einde van de week sluiten de basisscholen in Beijum voor minstens zes weken.

Foto rechts en beneden, nog maar enkele weken geleden in het nieuws, de Heerdstee zou gaan verkassen want het wordt gerenoveerd

De school zou tijdelijk naar de oude Expeditie aan de Wibenaheerd gaan.

Maar opeens, en wat bijzonder, feest gaat niet door, een gloednieuwe school PIT komt er in....Scholendans Beijum....

Zie afbeelding rechts. Zou de school aan de Bentismaheerd een jaar dichtgaan in verband met die renovatie? Wat een vreemde moves, opeens zit er ook  een logopedisch centrum in het schoolgebouw. Dus niks geen afbraak of renovatie.

Foto beneden, een school moet een beetje stichtelijk zijn, opvoedend. Niks geen snoep mee naar school of pakjes frisdrank. Nee, leer rekenen met fruit.

Het duurt gelukkig nog even voordat het nieuwe schooljaar gaat beginnen, eerst de zomer nog even.

Wat ook nog wel even gaat duren is een nieuw kabinet. Politiek moet normaal gesproken de macht in een land reguleren, maar als je de huidige politieke situatie in Nederland beschouwt ga je denken dat het de onmacht tracht te reguleren. Wat een versnipperd 'landschap.' Rechtse partijen die lopen te schreeuwen (op Twitter), linkse die 'elkaar willen vasthouden.' Gedoe en gezeur.

Op de een of andere manier moeten Halsema en Kaag het de laatste tijd ontgelden. Vooral in de Telegraaf is een opzichtige hetze tegen beide dames gaande. Hetzelfde geldt voor Sylvana Simons.

Foto boven en links, een en dezelfde bank aan het water ergens in het Groene Hart van de wijk. Deze blogger heeft er eerder over bericht, het schijnt mode te zijn om miezerige politieke stickertjes te plakken in de wijk. Kaag uit De Haag staat er, met een hashtag ervoor. Wat een onbenullige domheid. Gaat al tijden zo, zie deze van Rutte...die je zo echt niet weg krijgt.

Deze blogger heeft nooit D66 gestemd, maar hij vindt, hopelijk blijft Kaag nog lang in de kamer, al was het maar om domkoppen en intolerante schreeuwers een lesje in kracht en niet buigen voor populisme te leren. Wat zal er toch mis zijn gegaan in het leven van de zielige stickertje-plakkers? Hadden ze vroeger wel genoeg fruit op tafel toen ze nog kind waren?

In elk geval zullen Simons, Kaag en Halsema zich niet door deze domme schreeuwstickertjes laten imponeren. Stel je bent een politieke 'leider' en je noemt Kaag een heks. Dan ben je toch niet helemaal goed in het hoofd, wat een zwakte.

De eerste volle week van juli 2021 is alweer begonnen. Kracht zit hem niet in dom schreeuwen, schelden en infantiele stickertjes plakken.

Blijf voor zover mogelijk gezond. En eet vooral genoeg fruit.

Geen opmerkingen: