maandag 12 juli 2021

KORREWEGBRUG IS EEN GEBED ZONDER EINDE...
Het interesseert 'politiek Den Haag' niet dat een grote stadswijk als Beijum langdurig van de rest van de stad Groningen afgesneden blijft.

Afgelopen dinsdag werd met 74 stemmen voor en 76 stemmen tegen een motie van PvdA-Kamerleden Henk Nijboer en de Hoop verworpen. De motie moest minister Cora van Nieuwenhuizen verplichten om de Korrewegbrug en de Paddepoelsterbrug sneller te herstellen..

Vreemd dat CDA en D66 tegen stemden, terwijl ze eerder de motie Laçin wel steunden.

Genoemde  PvdA’ers vonden en vinden dat de minister te traag opereert inzake het herstel van de bruggen. De motie moest het repareren van de bruggen versnellen. 

Wat een Haagse arrogantie. De overlast is behoorlijk, en als het tegen zit gaat de huidige situatie vele jaren duren.

Afgelopen dondermiddag liep deze blogger vanuut Stad terug richting Beijum.

Het einde van de Korreweg naderde en het leek wel alsof alsof er een grensovergang tussen voormalig West Berlijn en Oost Berlijn aankwam.

Zie afbeelding links boven.

Foto links tweede van boven, er wordt een groot appartementencomplex op de hoek Korreweg-Van Starkenborghkanaal gebouwd. Schiet lekker op, de appartementen konden wel eens al jaren bewoond zijn voordat de vlakbij gelegen brug gerepareerd wordt.

Even verderop stond een schaftkeet, vlak voor 'de overgang.'

Zie afbeelding rechts boven. Binnen zat een vriendelijk groetende dame te....ja, wat te doen eigenlijk? Te wachten tot er een verzoek komt om steun te verlenen om de loop- en fietsbrug over te komen. Gezellig op de telefoon kijken dan maar, er kwamen geen verzoeken.

Schaftkeet is een vooruitgang, de 'wachters' zaten zaten kortgeleden nog in hun auto te wachten

Boven op de loopbrug rechts, naar het Heerdenpad-Beijum werden de foto's links beneden, midden rechts en helemaal boven gemaakt. er kwam een groot schip aangevaren.

Foto rechts beneden, ook aan de andere kant staat een schaftkeet. Een mijn heer zat op zijn smartphone te turen, je moet iets om de tijd te doden.

Daarnaast is de onderste foto gemaakt, bromfietsers afstappen schijnt niet voor bezorgbrommertjes te gelden.

De situatie rond de Korrewegbrug is bepaald niet sociaal te noemen. De recht van de sterkste geldt er, niet iedereen krijgt zijn voertuig naar boven en weer naar beneden. De landelijke politici hebben er schijt aan. Net als met aardbevingen, als dit (kapotte brug) in de Randstad had plaatsgevonden, was er al lang snelle actie ondernomen.

2 opmerkingen:

Kees Huizenga zei

Zie verder:


https://www.rtvnoord.nl/nieuws/832956/kamer-wijst-snel-herstel-bruggen-af-ze-steken-geen-poot-naar-groningen-uit

6 juli 2021


Citaat RTV Noord:

"De Tweede Kamer heeft een motie om de kapotte Paddepoelsterbrug en Gerrit Krolbrug binnen één jaar aan te pakken, afgewezen. De motie kreeg dinsdag 74 stemmen vóór en 76 tegen.

Het voorstel was ingediend door Kamerleden Henk Nijboer en Habtamu de Hoop, beiden van de PvdA." Einde citaat.


https://www.oogtv.nl/2021/06/stadsbestuur-stuurt-aan-op-snel-herstel-gerrit-krolbrug/

30 juni 2021


https://www.oogtv.nl/2021/06/herstel-gerrit-krolbrug-gaat-minimaal-anderhalf-jaar-duren/

23 juni 2021


https://www.oogtv.nl/?s=Gerrit+Krolbrug

Archief Korrewegbrug/Gerrit Krolbrug van OOG TV

Anoniem zei

Zo ziet u maar weer eens bevestigd dat we ons in de gesanitizede handjes mogen knijpen dat wij Hollanders -van oudsher groots in waterwerken en bruggen bouwen- in een hoogontwikkeld, vrij en democratisch land wonen waar de overheid immer het beste voor heeft met de burger daar zij een getrouwe afspiegeling vertegenwoordigt van de samenleving. Althans, zo heb ik het op school geleerd vroeger.
We dienen dan ook kalm en lijdzaam af te wachten tot het de gemeente en Den Haag behaagt de knip te trekken om eerst een dozijn adviesbureautjes hun plasje over deze kwestie te laten doen alvorens hier en daar nog wat vertragingen in te bouwen voor de zekerheid want het moet uiteraard wel Build Back Better door Boze Beijumers Bashen.
Nee alle gekheid op een stokje, we moeten gewoon zelf een brug bouwen, we hebben hier toch nog wel wat handige harries in huis? Een Gofundme BeijumBrug! Laat de gemmeente lekker gaarkoken, we fixen het zelf wel.