woensdag 14 juli 2021

VERGETEN BERICHT OVER VERVANGING MUURSCHILDERIJ ATENSHEERD


 "Zie het nieuwe schilderij achter de kapper op de flat. Hoe zit dat?"

Lezeres Hanny gisteravond.

Ze stuurde de linker foto mee.

Oei, helemaal vergeten, dit bericht staat al ruim drie weken op de rol (concept-berichten worden door de snelle waan of realiteit van de dag wel eens vergeten...).

Op driekwart afgelopen juni werd het schilderij dat een pauw uitbeeld vervangen.

Locatie, vlakbij Winkelplein Beijum, op de muur van een flat aan de Atensheerd, richting Beijumerweg vanaf genoemde plein bekeken.

Zie afbeelding links.

Lezeres Marleen stuurde destijds de rechter afbeelding (dank) waarop is te zien dat de nieuwe pauw weer aan de muur werd bevestigd.

De woningcorporatie (Nijestee) was met renovatiewerkzaamheden bij de flats bezig, de gehavende pauw werd daarbij ook maar gelijk vervangen.
Het schilderij is ooit gemaakt door Michel Velt. En dat was niet zijn enige op Beijum West.

Vier maanden geleden besteedde Beijumnieuws aandacht aan meerdere verpieterende kunstwerken rond het winkelcentrum, zie nog eens dit bericht

Te zien is dat ook de reiger en andere schilderijen aan vervanging toe waren en zijn.

Zie via Kunstpuntgroningen alle muurschilderijen rond Winkelcentrum Beijum. Er staat ook een stukje historie bij (lees meer);

De gevelschildering maakt onderdeel uit van het project Pimp je Portiek van woningbouwcorporatie Nijestee en is gefinancierd uit het Nieuw Lokaal Akkoord, een voormalig samenwerkingsverband van de gemeente Groningen en de woningbouwcorporaties. Het kunstwerk valt te scharen onder de noemer community art: kunst voor én door bewoners. Het doel is tweeledig; enerzijds het verfraaien van openbare ruimtes, anderzijds het bevorderen van bewonersparticipatie.

Geen opmerkingen: