dinsdag 23 maart 2021

OUDE SCHOOL WORDT TIJDELIJK ONDERKOMEN VOOR DE HEERDSTEEEr komt nieuwbouw op de plek waar het huidige gebouw van de Heerdstee staat.
Berichtte Beijumnieuws reeds vorig jaar.

Afgelopen week werd het gebouw waarin tot nog niet zo heel lang geleden de achtereenvolgende scholen De Dijk en daarna De Expeditie in hebben gezeten van buiten schoongemaakt. Zie foto's, van smerig naar hagelwit.

Zal het met elkaar te maken hebben? Zou zomaar kunnen.

Twee maanden geleden op Beijumnieuws, het ca tien jaar geleden opgeleverde zeer dure schoolgebouw ligt er maar gehavend en vies bij.

Open de link met verwijzingen naar de geschiedenis van dit gebouw. Ooit een der mooiste nieuwe gebouwen van Nederland.
Oud directeur van der Vlist spreekt er schande van.
In de nieuwste De Beijumer staat: 

Basisschool De heerdstee zal in de komende jaren worden gerenoveerd of vervangen. Als dat gebeurt, moeten de leerlingen tijdelijk elders worden ondergebracht. We denken nu dat de vroegere Expeditie daar een geschikte plek voor zal zijn. Wanneer de Heerdstee er intrekt, is nog niet bekend. Wel staat vast dat de Expeditie hiervoor beschikbaar moet blijven. Daarvoor zal het de komende drie jaar niet beschikking zijn voor een andere bestemming.

Deze blogger snapt er niks van, maar hij is dan ook geen beleidsbepaler. Laat staan een scholen-adviseur. Maar wat vreemd.

Er staat een nog nieuw en al jaren ongebruikte schoolgebouw in de wijk. Het kan met de capaciteit te maken hebben, maar waarom zal de Heerdstee niet gewoon pertinent naar het al jaren beschikbare dure schoolgebouw gaan verhuizen?
Het gebouw moet drie jaar beschikbaar blijven? 

Zie gearceerde tekst. Zo lang gaat het niet duren voor er een dure nieuwe Heerdstee aan de Bentismaheerd gebouwd is. Om achterdochtig van te worden. Wees eens helder en transparant, gemeente Groningen en aanverwante instanties. 

Wat is er met die drie jaar? Ter vergelijk, verpleeghuis Innersdijk zou al jaren geleden naar Beijum terugkeren.
Tot nu toe niks daarvan....

De Dijk werd in 2010 geopend
Montessori-onderwijs verdween uit Beijum en de Dijk werd opgevolgd door fusie-school Expeditie. Die sloot in 2016 de deuren

Vanaf augustus dat jaar heeft het gebouw een anti-kraak functie
De Heerdstee, foto beneden, heeft een lange staat van dienst in Beijum.

1 opmerking:

Anoniem zei

Ik lees vandaag dat er een nieuwe school zich gaat vestigen. De PIT.