dinsdag 16 maart 2021

GEBOREN BEIJUMER JULIAN BUSHOFF (13e PvdA-lijst 2e Kamer verkiezingen)


"Ook in Beijum komt armoede voor en heeft niet ieder kind gelijke kansen. Als geboren Beijumer wil ik dat veranderen en juist ook opkomen voor de mensen in mijn oude wijk. Beijum is in mijn ogen ook een mooie en groene wijk waar ik 10 jaar lang met veel plezier heb gewoond en nog graag kom en wellicht wel weer ga wonen in de (nabije) toekomst."

Zijn wieg stond in Beijum, momenteel staat hij dertiende op de lijst van de Partij van de Arbeid voor de Tweede Kamerverkiezingen. Als klein kind speelde hij ter hoogte van de Frama- en Sibrandaheerd.

Julian Bushoff is zijn naam.

Hij stelt zich voor en verklaart zich nader:

'Op 21 maart 1997 ben ik geboren in het UMCG. Met mijn ouders en tweelingzus heb ik vervolgens de eerste 10 jaar van mijn leven aan de Framaheerd in Beijum gewoond. Op jonge leeftijd ging ik naar de crèche de Rode Pimpernel en later naar de lagere school de Beijumkorf. Op een gegeven moment heb ik m’n lagere school en middelbare school voortgezet in de Stad aan het Parcival College. 

In Beijum speelde ik met mijn leeftijdsgenootjes graag op het pleintje tussen de Framaheerd en Sibrandaheerd. Het pleintje dat we “de vier bomen” noemde omdat er (nog steeds) vier bomen op elke hoek van het pleintje staan. Daar voetbalden we graag. Als klein jongetje droomde ik absoluut niet ervan om politicus te worden, maar net als velen om profvoetballer te worden. Met veel plezier heb ik dan ook bij GVAV gevoetbald, maar profvoetballer is het niet geworden. Wel op jonge leeftijd (21 jaar) fractievoorzitter van de PvdA in Stad en nu op 23 jarige leeftijd op plek 13 van de kandidatenlijst van de PvdA bij aankomende Tweede Kamerverkiezingen. 

Politiek is niet van huis uit met de paplepel ingegoten, maar op de middelbare school sprak ik me altijd al uit over zaken die ik belangrijk vond. Als ik iets onrechtvaardig vond liet ik van me horen en ging ik de discussie niet uit de weg. Ook schuwde ik het opzetten van een actie niet. Dat sterke rechtvaardigheidsgevoel maakt ook dat het me raakt als ik zie dat bijvoorbeeld 1 op de 5 a 6 kinderen in Groningen opgroeit in armoede. Op sommige scholen waar ik kom staat bijvoorbeeld elke ochtend een mand met ontbijt, eten voor kinderen die thuis, omdat er geen geld is, geen ontbijt en eten mee naar school krijgen. Dat raakt me en tegelijkertijd voel ik daardoor heel sterk waarom ik politiek actief ben voor de PvdA. Juist om hier iets aan te doen om zulke ongelijkheid  aan te pakken en vanuit mijn rol in de politiek te knokken voor wat ik waard ben voor een eerlijke toekomst. Voor een duurzame toekomst met gelijke kansen voor iedereen.

Ook in Beijum komt armoede voor en heeft niet ieder kind gelijke kansen. Als geboren Beijumer wil ik dat veranderen en juist ook opkomen voor de mensen in mijn oude wijk. Beijum is in mijn ogen ook een mooie en groene wijk waar ik 10 jaar lang met veel plezier heb gewoond en nog graag kom en wellicht wel weer ga wonen in de (nabije) toekomst. Het opknappen, maar vooral ook goed onderhouden van de wijk is van groot belang om Beijum de mooie wijk te laten zijn en blijven waar ik met trots vandaan kom.'

De linker flyer werd vorige week bij elke Beijumer in de bus gegooid.

Met een persoonlijke noot: Mijn naam is Julian Bushoff, ik ben 23 jaar en bij de aankomende verkiezingen sta ik op plek van de kandidatenlijst van de Partij van de Arbeid (PvdA). Graag was ik als geboren Beijumer aan de deur, in het winkelcentrum, of in het Heerdenhoes met je in gesprek gegaan over mijn drijfveren. De coronacrisus dwingt ons te zoeken naar andere manieren, zoals een persoonlijke brief.

Zie ook https://www.pvda.nl/politici/julian-bushoff/

De Partij van de Arbeid heeft meer Beijum-prominenten voortgebracht, zoals het vroegere Tweede Kamer-lid Marjo van Dijken bijvoorbeeld.

Oud fractievoorzitter Arjan de Rooij van genoemde partij woont al vele jaren naar volle tevredenheid in de wijk, hij wil hier nooit meer weg. Hij is zeer te spreken over zijn jonge politieke nazaat: "Bushoff is een erg goede fractievoorzitter, hij is rustig en doordacht. Ik hoor vanuit het Stadhuis louter positieve geluiden, dat was in mijn tijd wel anders," (JF; hij doelt op deze periode)

Roeland van der Schaaf, wethouder in Stad en derde van rechts op de foto in dit bericht, wat is jouw indruk van je opstomende jonge partijgenoot?

"Julian is een topper. Zijn bevlogen speeches vielen vanaf zijn eerste dag in raad al op! Daarnaast heb ik ook grote bewondering hoe hij ook in zijn rol als voorzitter in de fractie opereert. Het gaat hem allemaal heel natuurlijk af.”

Beijum heeft meer politiek talent voortgebracht, al of niet geboren of hier louter woonachtig (geweest). Bijvoorbeeld de powervrouwen Mirjam Wulfse (VVD) en Nynke Homan (GroenLinks).

4 opmerkingen:

een oud-Beijumer, die de wijk nog steeds een warm hart toedraagt. zei

Go for it, Julian!!

Kees Huizenga zei

Meer over Julian Bushoff (binnenkort 24 jaren oud):

https://www.pvda.nl/politici/julian-bushoff/

Citaat:

"Julian Bushoff werd 23 jaar geleden geboren in Groningen. Hij groeide op in de Groningse wijk Beijum en later in het Drentse dorpje Roderwolde. Tijdens zijn middelbare schooltijd werkte hij hier in de plaatselijke kroeg. Gedurende zijn studies economie en internationale betrekkingen werkte hij als arbeidscoach voor Vluchtelingenwerk en op de warenmarkt als groenteverkoper bij de Groninger Biologische Groentehandel." Einde citaat.

Graag wil ik weten of Julian Bushoff beide studies aan de RUG zal afmaken. Op de website van OOG TV las ik enige tijd geleden dat hij één studie zou opgeven en met de andere studie zou doorgaan. Als lid van de Tweede Kamer zal hij deze andere studie, ik vermoed de studie Internationale Betrekkingen, eveneens moeten opgeven. Als lid van de gemeenteraad van Groningen heeft hij hopelijk wel tijd om deze mooie studie te voleindigen.

Anoniem zei

Suc6 Julian!

Mirjam Wulfse zei

Leuk!
Ik woon nog steeds in Beijum hoor.