dinsdag 2 maart 2021

HET LIJKT WEER RUSTIG ROND OPLAADSTATION WIBENAHEERDHet lijkt erop dat de gevaarlijke situatie die wachtende bussen al stilstaand op de wijkring veroorzaakten voordat ze het laadstation aan de Wibena-rotonde op kunnen rijden voorbij is.

Zie nog eens dit bericht


Er bereiken deze blogger al bijna een maand geen klachten meer van omwonenden, en zelf ziet hij ook geen bus meer voor het zebrapad staan wachten.

Als het toch nog voorkomt, een wachtende bus die voor een gevaarlijke situatie zorgt, mail dat dan even. Beijumnieuws@hotmail.com

De rust lijkt teruggekeerd. Wellicht van bovenaf geregeld, een betere timing van aankomende en vertrekkende bussen....er is redelijk geklaagd vanuit Beijum richting Qbuzz.

Foto boven, de situatie bij de Wibena-rotonde voordaat het laadstation er kwam.
Kiss and Ride-plekken voor de toenmalige school werden vaak genegeerd, een auto stond gemakkelijk een etmaal op de stoep. Dat waren weer andere problemen.

Niks op het laadstation tegen, duurzaam bussen door Stad en omgeving laten rondrijden is niet verkeerd. Maar nog niet zo heel lang geleden konden buurtgenoten meepraten als er een of ander project in de wijk voorgesteld werd. Inspraak.

Daar is hier nooit sprake van geweest. In november 2019 werd begonnen met de aanleg van het station en halverwege december was het operationeel. 

Buurtoverleg is hier, foto, niet, en het blinkt er ook niet uit wat betreft sociale cohesie. Je kunt niet alles over-democratiseren, maar naar verluidt vindt niet iedereen de activiteiten rond het eind- en beginpunt van Lijn4, Beijum-Roden, vice versa) even plezierig. Bussen rijden de hele dag op en aan. 

Geen opmerkingen: