maandag 8 maart 2021

OP ZONDAGOCHTEND IJSKOUD ZWEMMEN IN DE KARDINGERPLAS

"Het water was zes graden en dan blijf ik er zo'n drie minuten in."

De meeste mensen slapen op zondamorgen lekker uit. Tegen het middaguur opstaan, de oven aan, bakbroodjes, eitje koken. Ontspannen, koalm aan doun.

Maar er zijn ook mensen die op een geheel andere wijze trachten te ontspannen. En tegelijkertijd aan hun weerstand werken.

Foto's boven en links zijn einde gisterochtend door Beijumse Marieke Buitenweg opgestuurd. Diehards zijn het. Bikkels.

Naar aanleiding van een bericht van een maand geleden verzocht de blogger haar om een paar foto's te maken als ze weer naar de Kardingerplas zou gaan om er met mensen te gaan zwemmen. Gister(zondag) ochtend ging ze weer. Deze blogger lag nog lekker warm op bed een beetje heldachtig het zaakje uit te besteden.

Marieke, vertel. "Het is een komen en gaan bij het Zilvermeer (Kardingerplas)van mensen die hetzelfdedoen, ik ga drie keer per week en meestal kom ik dan ook een ander groepje zwemmers tegen. In onze koudetraining app-groep zitten momenteel ruim vijftig deelnemers, het is een geweldig begin van je dag!'

Foto rechts komt van haar site, daar staan ook tips voor hoe het beste aan koudetraining te doen.

Onderstaande foto maakte ze onlangs. Romantische Kardingerplas. Prettig om de foto in de warme woonkamer met een kopje erbij op de laptop te bekijken.

Deze blogger denkt er nog even over na, wellicht gaat hij een keer mee om een verslagje van binnenuit te maken. Nee, hallo, niet pas in augustus, het mot wel kold wezen....Brrrr.

Open de bovenste link voor meer achtergrondinformatie over koudwaterzwemmen.

Geen opmerkingen: