woensdag 3 maart 2021

BOMEN WORDEN UITGEDUND, NIEUWE GEPLANDZou hij zelf met het afzagen van een stuk uiteinde van de tak uiteindelijk met tak en al naar beneden kukelen?

Dacht deze blogger toen hij afgelopen maandagmiddag het mannetje dat we zien hoog in een boom bezig zag.

Zie foto boven.

Was het de Hylkemaheerd of de Fultsemaheerd? Pardon, even vergeten. De bomen Beijum gaan regelmatig naar de kapper, lockdown of geen lockdown. Zo ook afgelopen december

Deze blogger is geen boom-deskundige, maar zou de man niet beter de hele tak waar hij op zat hebben kunnen verwijderen? Geen idee of ie daar de vrije hand in had of heeft of dat hij opdrachten krijgt: dat moet er af en dat moet blijven zitten.

Terzijde, er wordt soms met de botte bijl met de bomen in de wijk omgegaan, maar is het bekend dat er verzorgers en boomchirurgen bestaan?

Foto links boven, er wordt niet alleen gesnoeid en gekapt, er worden her en der in de wijk ook weer kleine jonge boompjes teruggezet. En er zijn nog meer gepland.....in de planning...

Is ook op de rechter foto boven te zien. Op de voorgrond liggen takken van een gesnoeide knotwilg, verderop langs het pad dat tussen het voetbalveld en de Jaltadaheerd ligt, staan weer nieuwe boompjes.

Trouwens, ooit geweten dat het sabbelen op takjes van de knotwilg gezond is? En dat je thee van de schors kunt maken? Er schijnt een bestanddeel in te zitten wat gebruikt wordt voor het maken van asperine.

Lezen we o.a. hier

Foto's links en rechts beneden, langs de Emingaheerd. Gistermiddag. Rechts, takken die afgevoerd worden, met op de achtergrond jonge boompjes.

Foto beneden, het bewerken van bomen houdt niet bij de wijkgrens op. Ook de bomen in Recreatiepark Kardinge komen aan de beurt.

Geen opmerkingen: