woensdag 31 maart 2021

'SOMMIGE SCHOLEN DURVEN HET WEER AAN' (schooltuintjes!)
 "Ik ben blij dat we weer naar buiten kunnen om in de tuin te werken, sommige scholen durven het weer aan om te komen, die realiseren zich dat het gezonder is om buiten in de open lucht te zijn dan de hele dag in een klaslokaal te zitten."

Beheerder Pieter van de schooltuintjes.

Vanmiddag iets voor twee uur, de blogger maakte een zeer prettige wandeling, met stappenteller, door de wijk. Overal bloesems, pbloeiende natuur, kwetterende vogels in de lucht. Ondergetekende hoeft niemand te vertellen wat voor schitterende voorjaarsdag dit is. Zomerse temperaturen.

Wat is dat nou, kinderen op het schooltuincomplex? Toch weer open?

Zie foto links, gemaakt vanaf het wandelpad naast de schooltuintjes. Even naar binnen lopen.
Foto rechts, yes, kinderbezoek, dat moet een schoolklas zijn, allemaal fietsen.

Een schoolklas uit de Korrewegwijk was aanwezig. Geen wonder al die fietsjes, kinderen van basisscholen uit de wijk gaan meestal te voet naar hun tuintje.

Even overleggen met Pieter en de juf van de betreffende schoolklas over foto's. Een paar kinderen mogen niet gefotografeerd worden, doe maar van een afstandje.

Zie het resultaat.
Beijum jubelt er wat betreft de lente over. Wat een schitterende voorjaarsdag. Wat was corona ook nog maar? Nee, niet onderschatten, de blogger weet van een jonge Beijumse dat die de afgelopen nacht in een Groningse ziekenhuis aan de beademing heeft gelegen in verband met....Nait best 'griepje roeptoeters.'.

Maar toch, even hier en nu, af en toe mag je er even verantwoord aan ontsnappen, kinderen in de buitenlucht, vitamine d door de zon oppikken, groene handjes in de klei.

Het feest dat voorjaar heet domineert vandaag in de wijk, en daar horen de schooltuintjes helemaal bij....


Geen opmerkingen: