woensdag 3 maart 2021

BLIJE KAPPERS BEIJUM KNIPPEN WEER


Het voelt een beetje als bevrijdend om na ca tien weken weer eens naar de kapper te kunnen gaan, afscheid nemen van een verwildere coronakapsel.

"Je begint een beetje op Catweazle te lijken." Aldus mensen uit de omgeving van de Beijumblogger de laatste tijd.

Voor wie het niet weet, Catweazle was een verwilderd uitziend persoon die in vroegere jaren in een magische serie optrad, zie hier

Vanmiddag was het zover. Hoar der weer oaf.

Eerst even, er zijn twee kapperszaken in Beijum, voor beide zaken heeft ondergetekende evenveel respect, want ondernemers en corona....moeilijke tijden.

Het is alleen zo dat deze blogger zo lang hij in Beijum woont, naar een en dezelfde kapper gaat. Dat is historisch zo gegroeid, bij mijn weten kende de wijk ca 25 jaar geleden maar een kapperszaak, die van Gerrie de Boer, bij Winkelcentrum Beijum.

Deze blogger gaat er nog steeds heen, en dat is in geen enkel opzicht omdat er iets tegen Time Out-kappers (sinds een jaar ook bij Winkelcentrum Beijum) zou zijn, of de een beter dan de ander.

Integendeel. Beide kappers wel eens tegen ondergetekende: "We bijten elkaar niet, we hebben beiden onze eigen klantenkring." 

Zo hoort het, van eigen kracht en waardigheid uitgaan, en dat doen beide zaken.

De blogger trof een uitbundige, beetje feestelijke, sfeer bij Gerrie de Boer en bij Time Out-kappers, alsof ze na een lange winter weer de wei in mochten gaan.

Beneden, kleine mini-video....van het corona-kapsel bevrijdt worden...
Bij Time-Out....eindelijk weer in de kappersstoel...

Geen opmerkingen: