woensdag 10 maart 2021

VERKIEZINGSKOORTS IN EN ROND BEIJUM (2) Na dagenlange 'onrust' is het betrekkelijk rustig op en rond de twee aanplakzuilen in de wijk.

De partijen GroenLinks, SP en de PvdA domineren daarop.

Wellicht is dit conform de over het algemeen politieke kleur van de wijk.

Beijum is overwegend links georienteerd, partijen als de VVD, FVD en ook de VVD leggen het af tegen bovengenoemde partijen. Dat is op basis van de verkiezingen van de afgelopen jaren geen mening, eerder een feit.

Foto boven, een 'rood' huis in de wijk, sinds jaar en dag hangen hier posters van de PvdA.

Foto links, ter hoogte van het Heerdenpad-viaduct. We zien een sticker van een groepering die zich Ongehoord voelt in de Nederlandse maatschappij. ze bedoelen eigenlijk dat het geluid dat ze vertolken moet domineren in dit land. Onderaan hangt een stickertje van Forum dat wil dat we 'Nederland weer Vrij' moeten stemmen. 

Maar dan die poster daar rechtsachter, van D66 voorvrouw Sigrid Kaag.
Wat apart nou weer om haar een Forum 'snorretje' op te plakken.

Maar goed, dat doen ze ook op en onder de neus van Baudet.

Is dat trouwens wel goed Nederlands dat we onderaan de D66-poster zien? Laat iedereen vrij, maar niemand vallen. Klinkt raar, maar dat kan aan deze blogger liggen.

Het is tijdelijk rustig op het gebied van politieke uitingen in Beijum.
Over een week naar de stembus.
Twaalfenhalf jaar geleden hing 'Extremist Wilders' reeds voor een raam in de wijk.

Update 15.05, onverlaten menen de Redder des Vaderlands en van het Avondland, Thierry Baudet te moeten onthoofden. Beijum toch, beetje tolerant a.u.b.

1 opmerking:

Henk Kamminga zei

De politieke kleur van onze wijk De Hunze komt aardig overeen met die van Beijum. Misschien wordt hier iets meer PvdA gestemd en beduidend minder GroenLinks. Ook de VVD doet het hier iets beter dan in Beijum. Persoonlijk stem ik op Mark Rutte, want hij doet het goed met de corona-aanpak. Het is bekend dat alle linkse partijen oververtegenwoordigd zijn in de stad. Daarom betalen we hier ook zoveel belasting (OZB en andere gemeentelijke belastingen)! Groningen spant zelfs de kroon in Nederland.