dinsdag 12 januari 2021

NOG STEEDS (LEVENS) GEVAARLIJKE SITUATIE ELEKTRISCHE LAADSTATION


Het zag er toch erg gevaarlijk uit.

Auto's, waaronder een vrachtwagen die een ruim tien minuten wachtende bus met een flinke vaart links inhaalden en waarschijnlijk niet wisten dat er vlak voor de bus een zebrapad loopt.

Op 11 december besteedde Beijumnieuws aandacht aan de gevaarlijke situatie op de hoek Emingaheerd-Wibena-rotonde.

Waarom nu weer? Vraagt de lezer zich misschien af.

Goede vraag, maar ondergetekende kreeg afgelopen december te horen dat er een nieuwe busregeling zou komen en dat dan de problemen misschien opgelost zijn.

Die nieuwe dienstregeling is vorige week begonnen, maar de drukte en het gevaar zijn zeker niet verdwenen.

Nog even in het kort, een aanrijdende bus moet vaak even wachten omdat het laadstation al vol staat met bussen. Dat wachten gebeurt in een bocht op wijkring Emingaheerd.

De bus die we op bovenstaande foto zien stond langer dan tien minuten te wachten.

Zie eerst de linker afbeelding, de bus stond er en er hing een sliert andere auto's achter. Kunnen ze er snel voorbij rijden? Foto rechts, oei, er was net iemand het zebrapad overgelopen of daar kwam een vrachtauto aandenderen. Klik de afbeelding groter, de persoon was net aan de andere kant van het zebrapad gearriveerd, de vrachtwagenchauffeeur had hem of haar nooit kunnen zien toen de passant vanaf de andere kant het zebrapad overstak. Op tijd remmen gaat echt niet als een (vracht)auto de wachtende bus zo snel mogelijk via de andere baan wil inhalen om er voorbij te komen. En degene die oversteekt heeft nog voor geen meter zicht.

Wat nou als daar een kind oversteekt, of een oudere Beijumer?

Zie foto boven, andere perspectief. Geen (vracht)auto die hier tien minuten of langer achter een bus gaat staan wachten. Hup, gassen en er voorbij...stel dat er een tegenligger aankomt?

Deze blogger wil geen onheil prediken. Maar of het zebrapad moet weg of er moet geen bus tien minuten gaan staan wachten. 

Zoals de situatie nu is, is het vragen om problemen.

Geen opmerkingen: