dinsdag 26 januari 2021

KLOKKENMAN GERARD OVERLEDEN


"Ik vind het niet erg om dood te gaan, ik verheug me er op om dan mijn eerder overleden geliefde vrouw terug te zien." 

Gerard afgelopen december, hij sprak de woorden richting deze blogger.

Onze gewaardeerde Klokkenman Gerard is gisterochtend dood in zijn woning aan de Bunnemaheerd gevonden.

 Gerard was een van de trekpleisters tijdens de Urban-Tours vanuit Noorderzon naar Beijum in augustus 2016. Zie nog eens dit bericht, bezoek aan de Klokkenman begint na 2.40 minuten op bijgaande video. Wat genoot hij ervan.

Hij speelde twee jaar geleden mee in een door Iraanse Minerva-studenten gemaakte film over Beijum. 

Op maandag 25 januari is mijn vader Gerard Stoof op 80 jarige leeftijd overleden gevonden in zijn huis. Omdat hij zijn lichaam aan de wetenschap wilde geven, had hij geen begrafenisverzekering. Hij heeft dit echter niet vastgelegd waardoor hij gecremeerd moet worden. Ik heb daar niet de financiële middelen voor, ik heb een bijstandsuitkering. De gemeente groningen betalen alleen begrafenissen voor mensen die geen nabestaanden hebben. Ik heb een broertje, die de helft van de kosten moet betalen, maar zowel mijn vader als ik hebben daar geen contact meer mee. De contactgegevens die ik van hem heb, kloppen niet meer. Hij zou naar Leeuwarden verhuisd zijn. Ik heb hem dus ook nog niet kunnen vertellen dat zijn vader niet meer leeft.

Ik heb bijzondere bijstand aangevraagd maar dat kan alleen voor de helft van de kosten. 

Mijn vader had veel schulden, deze kan ik niet overnemen en moet de ‘erfenis’ verwerpen. Mijn kinderen moeten dat ook doen, anders kunnen zij ook aansprakelijk gesteld worden. Hieraan zijn ook kosten verbonden. Vandaar dat ik deze crowdfundactie op zet voor 1750 euro. 

Doneeractie.nl

4 opmerkingen:

Kees Huizenga zei

Dag mevrouw Stoof,


De vele klokken van uw overleden vader zijn volgens mijn inschatting behoorlijk veel geld waard. Aan de Wilkemaheerd woont een klokkendeskundige. Een 65-plusser. In een hoekhuis. Deze meneer kan u mogelijk helpen of doorverwijzen.

De klokkendeskundige in Beijum kan ik desgewenst gaan benaderen.


Het grote probleem is thans dat als uw familie de erfenis niet aanvaardt, de klokken niet door de leden van deze familie verkocht kunnen worden.

Maar ik kan me niet voorstellen dat die klokken in totaal minder dan € 1.750 waard zijn...

Anoniem zei

het is ook mogelijk een erfenis beneficiair te aanvaarden. Als erfgenaam moet u een keuze maken voor zuiver aanvaarden, beneficiair aanvaarden of verwerpen. Door beneficiaire aanvaarding hoeft u de schulden van de overledene niet van uw eigen geld te betalen. U wordt wel verplicht de erfenis te 'vereffenen'.

Dan hoeft de schuld niet betaald te worden vanuit eigen middelen, maar als de klokken bv. meer waard zijn dan de schulden kunt u nog wel wat erven.

Kees Huizenga zei

Ja, beneficiaire aanvaarding van de nalatenschap is een veilige weg. Maar er zijn ook risico's. Zie de onderstaande link van www.plusonline.nl


Zie:

https://www.rijksoverheid.nl/wetten-en-regelingen/productbeschrijvingen/verklaring-beneficiair-aanvaarden-of-verwerpen-erfenis

https://www.notaris.nl/bij-overlijden/erfenis-aanvaarden-of-niet/erfenis-beneficiair-aanvaarden

https://www.erfwijzer.nl/beneficiaire-aanvaarding.html

https://www.rechtspraak.nl/Onderwerpen/Erfenis/Paginas/procedure-erfenis-aanvaarden-of-verwerpen.aspx

"Wat is een erfenis beneficiair aanvaarden? Keuze maken binnen drie maanden."

https://www.rechtspraak.nl/Onderwerpen/Erfenis/Paginas/procedure-erfenis-aanvaarden-of-verwerpen.aspx#bca1fa48-dc7a-4198-a966-7fca52456892adea5a2c-3b02-4860-ae9d-9acb750b1a2c2


Het gevaar van beneficiair aanvaarden:

https://www.plusonline.nl/erven-en-schenken/vraag-van-de-week-het-gevaar-van-beneficiair-aanvaarden#


Advies (ook telefonisch):

https://www.juridischloket.nl/familie-en-relatie/erfenis/beneficiair-aanvaarden/

Pieter zei

Een idee om de doneeraktie even weer naar voren te halen op Beijum nieuws?!