maandag 11 januari 2021

MAANDAGOCHTEND (515) "We hebben toestemming gekregen om vanaf 11 januari de postafdeling in de winkel te heropenen."

Goed nieuws voor de mensen die een postzegel willen kopen, een pakketje willen versturen.

Het gemakswinkeltje van Beijum, de Primera, gaat vanaf vanmiddag weer gedeeltelijk open. Zie foto, doordeweek van twee tot zes, zondag van twee tot vijf.

De lockdown wordt verlengd, de Primera in Beijum mag een essentiele taak weer opvatten. Post. De winkelierster  afgelopen zaterdag: "Ik sta ervan te kijken hoeveel ouderen in Beijum zijn die niet met internet en mails versturen kunnen omgaan." 

Zogezegd is weer iets met de Post kunnen versturen een uitkomst. Goed nieuwtje in corona-tijden. Laten we de lichtpuntjes in deze letterlijke en figuurlijke donkere tijden niet vergeten.

Er zijn ook lichtpuntjes in de Wibenaheerd te bespeuren, de langgerekte woningrij, met uitzicht op het Kardingerpark, heeft een renovatie ondergaan. Is nog gedeeltelijk bezig, beter gezegd.

Berichtte Beijumnieuws afgelopen oktober reeds over, zie de foto's in dit bericht

Zie afbeelding links, oude kozijnen zullen worden afgevoerd. Afbeelding rechts en beneden, de Wibenaatjes gaan de portieken in het vervolg binnen via nieuwe groene kozijnen en deuren. De mensen die beneden wonen hebben er een nieuwe houten deur bij, zie beneden. Het zijn goed geisoleerde appartementen geworden.

Als klap op de vuurpeil zijn de aftandse grijze brievenbussen door nieuwe groene exemplaren, zie afbeelding rechts.

De fysieke wijkvernieuwing straalt mooi uit in deze woonheerd. Hou ook de sociale kant (wijkvernieuwing) in de gaten Wibenaatjes. Dat is niet lullig bedoeld, maar deze blogger signaleert in jullie straat de meeste vuilnisdumpingen in de wijk, en sociale cohesie loopt bij jullie niet over. Ken beter, op z'n Grunnings gezegd. Vergelijk het met de renovatie in de Doornbos enige jaren geleden, lees de blauwe tekst

De lockdown gaat zoals vermeld langer duren. Weet vast ook iedereen al, maar hou je haaks Beijumers. 

De nieuwe week is weer begonnen. Wordt het einde week eindelijk een keer winter?
Kop ter veur mensen...en blief veur zover meugelek gezond. 

1 opmerking:

Anoniem zei

En mag je dan ook gebruik maken van het pinautomaat binnen? Of echt alleen voor de post en pakketten is ie open?