zondag 10 januari 2021

DRINKEBROERS WILLEN GRAAG BESCHUT KUNNEN ZUIPENJe zou de drinkebroers op Winkelplein West toewensen dat ze er een mooi verwarmd onderkomen krijgen. Geen idee of ze vroegere klanten van de vlakbij gelegen kroeg Hof van Beijum zijn geweest en ze daarom noodgedongen hun hobby, drinken, in de buitenlucht moeten bedrijven.

Ja, ze zorgen wel eens voor overlast, en ze worden wel eens door de politie verwijderd, maar ze horen wel bij Beijum.

Het zijn Onze drinkebroers, zogezegd.

En het moet gezegd, deze blogger heeft ze wel eens horen schreeuwen naar voorbijgangers, kinderen schrokken wel eens van ze, er is wel eens in een portiek geplast, er is wel eens gebedeld om een biertje, maar ze hebben nooit fysiek geweld gebruikt.

Lieve jongens dus. En daar zal verschillend over gedacht worden.
Deze blogger heeft wel een zwak voor mensen die in het openbaar hun hobby bedrijven, op de een of andere manier stellen onze drinkebroers zich kwetsbaar op, al hoef je verder geen afgestudeerde psycholoog te zijn om te beseffen dat alcoholisten hun (pijnlijke?) gevoelens proberen te verdoven.

De laatste tijd lijken onze vrienden zich op het plein te verplaatsen van hun stekkie voor de Lidl naar de fietsenstanders voor de Primera.

Zie foto boven, vaag gemaakt omdat ook drinkebroers recht hebben om privacy, al kent half winkelend publiek de heren wel.

De heren hebben groot gelijk, het regende toen de foto is gemaakt, wat knap doorgedacht, er zit een afdakje boven aan de winkelpui. Niet zeggen dat je niet kunt nadenken als je drinkt mensen!

De onderste foto's zijn op een andere dag gemaakt. Eerst rechts, is toch een mooi dagvoorraadje?

Begon het weer wat te sputteren? Dan weer terug naar het afdakje, zie afbeelding links. Wie weet komt er ook nog wat warmte uit het Primera-pand.

Er moet eigenlijk een mooi hokje voor ze gebouwd worden, met afschuifbaar dak, een paar relax-fauteuils erin, raampjes voor die open en dicht kunnen, misschien tafeltjes naast de fauteuils waar voorbijgangers blikjes bier op kunnen zetten. Doe maar geen koelkastje in het hokje, je moet ze niet teveel verwennen.

Onze Beijumse drinkebroers. Zoekend naar gezelligheid en vergetelheid. Misschien moeten we een beetje lief voor ze zijn, de maatschappij heeft toch al de neiging om 'dit soort mensen' af te wijzen en te verstoten. Maar goed, het zijn ook net kinderen, en die moet je soms ook begrenzen. Dus niet meer openbaar plassen, schreeuwen en bedelen heren.

Geen opmerkingen: