zaterdag 16 januari 2021

BEETJE WINTERWEER GEEFT SFEER


 
Het is maar de vraag of het blijft liggen, de sneeuw die vanavond op Beijum neervalt houdt het midden tussen vast en nat.

Twee graden boven nul, dat zal hem niet worden, maar je weet het niet, er kan vannacht nog meer vallen en wellicht daalt de temperatuur dan naar rond of onder het vriespunt.

Even naar buiten, een rondje maken.

Of het blijft liggen of niet, het geeft in elk geval sfeer.

Dat begon al binnen, een voetbalwedstrijd op tv bekijken waarvan het veld meer wit dan groen is.
Geen prettig kijkspel, voetballen met een rode bal op een besneeuwd veld, maar dat terzijde.

Dan maar even de tijdelijke witte wei van Beijum in.

Plein Oost lag er sfeervol winters bij, zie foto boven. Nee, geen best pak sneeuw, maar wie het kleine beetje sneeuw niet eert is een horrorwinter nait weert. Zogezegd.

Foto's boven links en rechts, in de buurt van de Zuidwending. Het bruggetje tussen de Munsterheerd en de Froukemaheerd zou glad kunnen zijn, voorzicht daar. Rechts, een witte wandelpad naast genoemde kanaal dat dwars door Beijum loopt.

Linksbeneden, een jongedame liet haar hond uit. Rechts, daar lijkt een vogel of ander dier over gewipt te zijn. Doet denken aan vroegere waargebeurde verhalen waarin melding werd gedaan van het opsporen van dieven omdat ze sporen in de sneeuw hadden achtergelaten.

Foto beneden, witte daken, en de zonnepanelen doen even geen dienst.

Helemaal beneden een Beijumrijder-video uit 2009. Rij nog eens mee door een zeer besneeuwd Beijum....en over het oude kruispunt Beijum Zuid.


Geen opmerkingen: