vrijdag 29 januari 2021

NOG EVEN OVER UIT DE SLOOT GEREDDE VROUW (OUDEJAARSAVOND)

 Het blijft eigenaardig, het verschil tussen het zenden van iets en het interpreteren ervan.

Deze blogger postte tijdens de jaarwisseling een bericht over het redden van een vrouw uit een sloot langs de Beijumerweg, ter hoogte van de Grevingaheerd.

Zie nog eens dit bericht

Reageert daar vanavond iemand als volgt onder:

 Pardon? Wij hebben mevrouw uit de sloot gered en naar huis gereden met haar hondje. Wij komen uit de Albrondaheerd, dus niet uit de Grevingaheerd. Beetje jammer dat je bent weggereden op de fiets en niet kwam helpen.

Niet te vatten. Deze blogger is de laatste die zich om iets op de borst wil kloppen. Maar hij denkt dat hij wellicht iemand heeft gered door op een totaal verlaten stukje Beijum tijdens oudejaarsavond luidkeels om hulp te roepen. Daar maakte hij een bericht over.

Zonder zijn hulpgeroep was er niemand gekomen.

Reageert iemand einde januari, zie link, dat WIJ mevrouw uit de sloot hebben gered.

Zie foto nog eens, vier aanwezige mensen. Gelukkig, deze blogger kon met een gerust hart doorfietsen.

En wat staat er? Beetje jammer dat je bent weggereden op de fiets en niet kwam helpen.

Simpele zielen, stel je niet zo aan. Het gaat niet om wie de eer toe komt en uit welke heerd je/exact komt. Hoofdzaak, mevrouw is gered.

9 opmerkingen:

Anoniem zei

Dank je wel Johan.

Anoniem zei

Ik zeg je er is een verband tussen deze redders en de vrouw in de sloot, ze voelen zich schuldig om iets en ze trachten u te benadelen. Groeten uit de Grevingaheerd.

Anoniem zei

Ik snap het niet zo goed: jij hebt de vrouw aangetroffen, vervolgens om hulp geroepen, toen kwamen er 4 mensen aan die de vrouw fysiek uit de sloot hebben geholpen maar jij was zelf niet een van die 4 ondanks dat je als eerste ter plaatse was?

Johan Fehrmann zei

Wie het weet mag het zeggen, red je alleen iemand als je die fysiek uit een sloot trekt, en niet als dit via hulproepen in gang zet? Nadat ik een minuut of twee met mw bezig was geweest, en zelf bijna de sloot ingleed, riep ik om hulp, er kwamen vier mensen aanrennen....en het leek me teveel om met vijf mensen bezig te gaan. Ivm het verslaan van de jaarwisseling fietste ik door, op 2 of 3 januari nog een bedankje geplaatst voor het viertal dat kwam helpen. Ik vind het best zo, hopelijk gaat het mw goed.

Anoniem zei

Dus man treft vrouw aan in sloot, is 2 minuten met haar 'bezig' maar is bang voor natte voeten? Roept om hulp, hulp arriveert, vrouwen redden haar daadwerkelijk uit de sloot terwijl man foto's staat te klikken en weer verder fietst want dringende verslaggeving om diezelfde avond nog superheldblogje te plaatsen met foto van vrouw die wel degelijk herkenbaar is. Cool.

Johan Fehrmann zei

Prachtige anonieme superheld-reactie hierboven. Afkomstig van een helderziende klaarblijkelijk. Klopt,ik was doodsbang voor natte voeten en helaas kon ik niet iedereen close-up in beeld krijgen. Confronterend hoor, anonieme zijlijn roeptoeter heeft me door, ik maakte die avond en nacht een bericht over het voorval om mezelf even in het zonnetje te zetten. Het projecteren van anoniem is aandoenlijk.

Annet. zei

Joh, reageer nou niet op die stiekeme mensen met de grote waffels. Ik zie in al je berichten nooit wat terug over dat je jezelf erin centraal zet. Je kunt die laffe reacties beter deleten. Groeten, Amkemaheerd.

Anoniem zei

Daar gaan we weer, als je geen argumenten meer hebt is een anonieme reactie ineens een probleem.
De titel boven het originele stuk doet toch echt vermoeden dat je de vrouw zelf hebt gered, kennelijk denken de reddende engelen er zelf ook iets anders over.
Als je niet tegen kritiek kunt en geen argumenten meer hebt moet je niet in de vlek gaan wrijven wappie.

Johan Fehrmann zei

Heerlijk dit. Even het slotakkoord, want ik kan niet tegen kritiek (en daarom publiceerde ik de reacties van bovenstaande aso-stiekemerd). Lieverd, de reddende engelen waren er niet geweest als die niet waren geroepen. Het gaat me verder erg dwars zitten als ik dit jaar niet wordt voorgedragen voor een lintje.Trouwens, er moet een punt achter je laatste zin, achter het woord wrijven. En als je afsluit met je bijnaam, met Wappie, moet je dat met een hoofdletter schrijven.
Het was weer zeer vermakelijk met komiek Anoniem, maar bij deze wordt de reactie-mogelijkheid onder dit bericht afgesloten. Zeker....is censuur.