dinsdag 26 januari 2021

KLEURRIJKE HAPPY STONES IN EN ROND BEIJUM

 

"Ik kan niet wachten om ze uit te zetten."

Staat als tekst bij bovenstaande afbeelding

"Happy Stones zijn beschilderde stenen waar mensen blij van kunnen worden."

Er is een prettige en vrolijke rage gaande in en rond Beijum. Wellicht ook daarbuiten, maar deze blogger beperkt zich even tot 'zijn' eigen wijk. Beijumse Ellen opende afgelopen vrijdag de Facebook-pagina 'Happy Stones Beijum.' Ze nodigde deze blogger uit om lid te worden met de woorden: "Dé corona-activiteit van nu, hoe hou je je kids bezig en ook jezelf?"

Er volgde een enthousiaste respons vanuit de wijk. Zie de foto's, allemaal van de Facebook-pagina waar mensen lid van kunnen worden.

Ellen:

Ik heb deze pagina gemaakt zodat vinders van de stenen dat hier kunnen plaatsen en het voor de makers makkelijker wordt om hun stenen terug te zien op deze pagina ipv de grotere groep van groningen of noord nederland. Tevens omdat ik het idee heb dat er in Beijum nog niet echt happy stones verspreid worden. Wellicht zet deze pagina aan om ook mee te doen. Schroom vooral niet om mede-Beijumers uit te nodigen.

Ellen verder via Facebook (https://www.facebook.com/groups/787174475212668):

Beschilderde stenen, waar je blij van wordt door het schilderen of door ze te vinden.
Happy stones liggen op (goed) zichtbare plaatsen buiten, bijvoorbeeld bij een bankje, op een hekje, op een energiekastje, in de speeltuin, langs een wandelroute, of in het park, waar je maar kan bedenken, waar je ook komt. Ook leuk is bijv. in de buurt van of bij bejaardentehuizen zodat ook ouderen even kunnen glimlachen.
Achterop de steen staat een afzender. In dit geval "FB Happy Stones Beijum".

Plaats op de facebookpagina "Happy Stones Beijum" een berichtje, liefst met foto en vermeld waar je de steen hebt gevonden. Leuk voor de maker van de steen.
Laat daarna de steen weer verder reizen door hem weer ergens neer te leggen op een geschikte plek. Maar je mag hem natuurlijk ook zelf houden als je er heel blij van wordt.

Het is de bedoeling om zoveel mogelijk mensen blij te maken.

Ellen vult aan: Ik ben dit gestart omdat ik het vorig jaar tijdens de eerste lockdown al van plan was. Ik kende het toen via een vriendin in Duitsland. Maar het kwam er toen niet van. Te druk met de mondmaskers maken destijds en andere dingen. Ik had tijdelijk minder werk vanwege de sluiting van mijn zaak dus dacht: Ik wil Happy Stones in Beijum van de grond zien te krijgen.

Positief bezig zijn, positieve energie, en naar buiten, in beweging."

Geen opmerkingen: