maandag 4 januari 2021

MAANDAGOCHTEND (514)


Vrolijk kerstfeest en een gezond 2021.'

Staat op een raam van basisschool de Heerdstee, zie afbeelding links. Bijna niet te lezen, maar het staat er echt, door kinderen getekende kerstboom + tekst.

Het is maandagochtend op deze vierde januari van het kersverse jaar 2021. De vraag is natuurlijk, wanneer kunnen de kinderen weer daadwerkelijk naar school? Wanneer gaan de kappers weer open? De speelgoedzaak, Primera, etc. Van een andere orde, want niet corona gerelateerd, wanneer gaat de cafetaria op Winkelplein Beijum weer open? Gaat die wel weer open? Het was toch altijd lekkere patat en snacks wat je daar kon kopen. Zie afbeelding boven, in de verste verte is er geen leven in en rond het pand te bespeuren.

Op 14 november ontstond er brand. Dubbel vervelend, voor het personeel dat er werkte, de Beijumers die er graag een warme hap haalden, voor de pachter en ook voor de eigenaar/verhuurder. Wat deze blogger er van meekrijgt is dat er een impasse is i.v.m. onenigheid over de aansprakelijkheid van de verwoeste bak-keuken. De exacte ins and outs weet hij niet, maar het gaat waarschijnlijk verder dan een reguliere 'de verzekering dekt de schade', binnen de afgelopen zeven weken had er in dat geval al lang weer nieuwe apparatuur in gezeten. Is de huurder aansprakelijk? De verhuurder? deze blogger is geen jurist.

In hetzelfde pand als waar de cafetaria zit (of zat) heb je meer richting winkelplein een nieuwe horecazaak die nog nooit geopend is. Maar er is wel fors in geinvesteerd...lunchroom De Vijver. Ook daarvan weet deze blogger niet of het dicht blijven louter corona-gerelateerd is, of dat ook hier nog wat anders speelt. Nee, hij hoeft niet alles te weten, en het zijn zijn zaken niet, maar hij vindt de leegstand in dit stukje Beijum zonde. Een beetje meer bruisen daar met verderop in het jaar straks een zomerterrasje erbij zou niet verkeerd zijn.

De eerste maandag van het nieuwe jaar is begonnen, er zullen de nodige milieuwagens door de wijk gaan rijden om de (vuurwerk)troep van de afgelopen jaarwisseling op te ruimen, zie ook de rechter afbeelding.

En normaal gesproken zouden de kinderen vandaag weer naar school gaan, maar na 2020 ia het woord normaal veranderd.

Een prettige en voor zover mogelijk gezonde eerste week van 2021 toegewenst.

Geen opmerkingen: