donderdag 28 januari 2021

IN EEN DUITSE AMBULANCEWAGEN KAMPEREN TE KARDINGE


"Ik heb de wagen een keer via een veiling op de kop getikt. Sterke wagen, ik heb er bijna nooit wat mee gehad. Het heeft dienst gedaan in Aken bij de brandweerafdeling aldaar."

Er hebben ongetwijfeld de nodige zwaargewonden in de voormalige Duitse ambulance gelegen, tegenwoordig doet het dienst als vrijbuiters-camper van Limburger Bram.

Deze Beijumblogger trof hem gistermiddag op de camper-plaats in Recreatiepark Kardinge.

Het was koud buiten, maar de houtkachel stond aan en kringelde geurrijke rook naar boven.

Hout zat in een leeg kratje bier.

Zie foto's links en rechts. Schotel voor tv-bereik

En zie Bram boven met zijn Notfall-Aachen Rettungsdienst-rijdend huisje/slaapkamer. "Het bouwjaar is 2003, ik heb de wagen eigenhandig verbouwd."

Het zijn de positief vrije mensen, geen klagers die in corona-tijden hun vrijheid opeisen, nee, de daad bij het woord voegen, vanuit kracht een eigenhandige vrijheid opzoeken..

Terwijl deze blogger met Bram stond te praten, voegde zich er een dame bij die in een witte camper, die op de onderste foto achter de 'ambulance' is te zien, reist en woont. "Ik heb een jaar geleden mijn huis in Amsterdam verkocht en woon en reis prettig in mijn huidige onderkomen."

Avontuurlijke mensen, deze blogger voelde zich een beetje een burgerlijke huisjeboompjebeestje-figuur.

Hij vergat te vragen hoe Groningen bevalt. Wel Bram: "In het zuiden, waar ik vandaan kom, zijn de nodige avondklok-rellen, hier in Groningen gedragen de mensen zich mooi rustig."

Sinds 2010 zijn er camper-plekken te Groningen-Kardinge

Wat kan het er druk zijn

Geen opmerkingen: