dinsdag 12 januari 2021

OPVANG DE BUFFELAAR NAAR VOORHUIS BOERDERIJUM


Het bordje staat reeds voor een der ramen van het oude karakteristieke voorhuis van de Boerderijum, ooit Boerderij, zie afbeelding links.

 Het stenen voorhuis van ooit de Boerderij dat na de fatale brand in de nieuwjaarsnacht van het jaar 2002 op 2003 bespaard bleef. 

Vanaf 2009 huisde Natuur en DuurzaamheidsEducatie in het voorhuis. Ze kwamen in hetzelfde jaar als de Boerderijum open ging, zie het bericht van gisteren, NDE ook al weg....

Na jarenlang in een kindvriendelijk huis aan de Wibenaheerd te hebben gezeten, is de verhuizing van Kinderopvang de Buffelaar naar het voorhuis aanstaande.

Foto's zijn afgelopen donderdag gemaakt. Hieronder een nieuwsbrief uit afgelopen najaar.

Beste buurtbewoners, 

Het is ons eindelijk gelukt. Opvang de Buffelaar gaat zich vestigen in het voorhuis van de Boerderijum. Sinds 2006 zijn wij al bekend met het pand en zijn enorm blij en verheugd dat wij als Stichting de Buffelaar het contract hebben getekend. Graag hadden wij u uitgenodigd voor een informatieavond. Helaas is dit i.v.m. de huidige covid-19 maatregelen niet mogelijk. Vandaar deze informatiebrief. 

Ter informatie: Opvang de Buffelaar biedt begeleiding bij verzorging en tijdelijke huisvesting voor kinderen met gedragsproblemen. Wij bieden opvang aan kinderen in de leeftijd van twee tot achttien jaar. Daaronder valt individuele begeleiding en etmaal opvang (24 uur logeren). Stichting de Buffelaar heeft in de afgelopen 15 jaar veel ervaring opgedaan binnen deze doelgroep en heeft gekwalificeerde professionals in dienst. Tijdens de opvanguren is er altijd begeleiding aanwezig. 

Wij vinden het heel fijn dat we de kinderen nu meer bewegingsruimte kunnen bieden. De Buffelaar respecteert het unieke aanzicht van het voorhuis aan de Beijumerweg 19 en heeft goede intenties als gebruiker van dit pand. Het prachtige gebouw, het voorhuis krijgt aan de buitenzijde geen noemenswaardige veranderingen; dakramen voor de ventilatie en een deur richting speelweide waardoor de begeleiding de kinderen sneller te hulp kunnen schieten. 

Ter geruststelling; deur en dakramen zijn haast onzichtbaar vanuit de straatkant. 

Voor verdere informatie zie onze site, wilt u meer informatie dan kunt u vragen stellen via bovenstaande mail.

 Met vriendelijk groet, Het bestuur Stichting de Buffelaar


JF, zie ook de website van de Buffelaar, Elk kind is kostbaar

Geen opmerkingen: